Párkapcsolati tanácsadás

Párterápia

A párkapcsolat változása természetes folyamat, a legtökéletesebb párkapcsolat is változik. Változnak a személyek, változnak a körülmények. A személyiség változásával, fejlődésével változik a személyek értékrendje, változnak az elvárások, új szükségletek merülnek fel. Mindehhez alkalmazkodnia kell a párkapcsolatnak. Ez a változás gyakran nagyon megterhelő,ilyen esetben  kérdésessé válik a párkapcsolat jövője. Szerencsés esetben az addig eltelt idő motivációt és lendületet ad a párkapcsolat javításának szándékához, ami sokszor önerőből is megtörténhet. Amikor ez nem sikerül, akkor javasolt a párterápia, amely a párkapcsolati problémák, elakadások, feszültségek, konfliktusok és egyéb problémákkal való megküzdésben is segítséget nyújt.

 A párkapcsolati tanácsadás - párterápia lehetőség a párkapcsolati problémák megoldására. A párok sokszor érzelmi viharaik által feldúltak, nem látnak tisztán. A pár mindkét tagjának lehetősége van érzelmeik, feszültségeik, félelmeik és elképzeléseik megosztására a párterapeuta jelenlétében. Sokszor a pár egyik tagja sem képes párjának elmondani az érzéseket, vágyakat, sérelmeket. A terapeuta segítő kérdésekkel, visszatükrözéssel segít abban, hogy a problémák gyökerei felszínre kerüljenek. A  terápia a jelenre koncentrál, segít megérteni a családi és párkapcsolati dinamikákat, és feladatok segítségével éri el azt, hogy a párok újra felfedezzék egymásban a csodát, a kapcsolat működőképessé váljon.

Mivel a párkapcsolat rendszer szintjén működik, az egyik fél változása hat a másik félre, így egymást segítve a párterapeutával kiegészülő rendszer egyszer csak működőképessé válik.

Milyen problémák esetén segíthetünk?

- gyermek születése okozta krízis

- viták veszekedések jelenléte a párkapcsolatban

- párkapcsolati krízisek, szakítás, válás

- titok a párkapcsolatban, a harmadik fél felbukkanása

- tanácstalanság, bizonytalanság érzése a párkapcsolatban

- megakadt gyászfolyamat a családban, párkapcsolatban

- szexuális abúzus a családban

- hetero-homo- és biszexuális párkapcsolati problémák

 

 


Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.