A női szexuális kisugárzás

Ki ne élte volna már meg, hogy kevésbé szemrevaló barátnője vonzza a férfiakat és ő, aki mindig tökéletesen néz ki, a legújabb trendi cuccokban jár, sőt, még jóval vékonyabb is barátnőjénél nem talál magának egy normális férfit sem, de még a villamoson sem figyelnek fel rá. Barátnője társaságában pedig egyenesen kínosan érzi magát, hiszen láthatóan a kevésbé „szép” vonzza a férfitekinteteket. Ráadásul még ez a bizonyos barátnő a szexet is élvezi, orgazmusa is van, amiről a legtöbb nő csak ábrándozik és már az orgazmus szó említésekor is görcsbe ugrik a gyomra.

Tévedés, hogy a férfiak a hibátlan, makulátlanul szép nőket keresik. Nem is a legdivatosabban öltözött nőket. Valljuk be, a férfiak zömét a ruha érdekli a legkevésbé. Hányszor szembesültünk azzal, hogy kedvesünk olyan nőt dicsért meg, akit sokkal értéktelenebbnek ítéltünk meg és nem értettük, mi tetszhet azon a nőn Neki? Még sértőnek is éreztük őszinteségét.

Ne menjünk messzire,  íme néhány ismert példa az említett jelenségre. Edith Piaf, a maga kis verébségével válogathatott a férfihódolók között. Barbara Streisand sem egy kifejezett szép nő, mégis hódító nőként ismerjük. Woody Allennel sem volt kegyes sors, mégis szép nők ezrei vetélkedtek csak egyetlen pillantásáért is.

A tudományos kutatások, az evolúciós pszichológia sok mindent meg tud magyarázni a derék és csípő arányával, a mellek méretének evolúciós szerepével, férfiak váll- és csípőméretének biztonságot sugalló hatásával, de erre a jelenségre még nem sikerült választ kapni.

„A szexuális kisugárzás egy belülről fakadó jelenség. Nem azonos azzal, amit a szépségkirálynők is mantráznak.  A sugárzás, amiről én  beszélek mélyről jön, az illető elhiszi, hogy ő vonzó. Ez a tudás oly szilárdul és meggyőződve él benne, hogy már-már manifesztálódik.” (B.V.) Azt üzeni a külvilágnak, hogy köszönöm, jól vagyok, jól érzem magam a bőrömben. Senki nem vágyik olyan párra, aki testtartásával, mimikájával, tétovaságával alátámasztva azt a  belső üzenetet küldi, hogy „jaj de szörnyen érzem magam, én nem vagyok elég jó, én egy selejt vagyok”.

Igen tudom, könnyű ezt mondani. Vannak nők, akik természetes módon jól érzik magukat a bőrükben. Nem azért,  mert sokkal több bókot kapnak és nem azért, mert hibátlan szépséggel rendelkeznek. A titok abban rejlik, hogy ők el tudják magukat fogadni olyannak, amilyenek. És szeretik magukat. Meg tudják engedni maguknak, hogy legyenek hibáik. Mert mindenkinek vannak. És ezekkel a hibáikkal és gyengeségeikkel együtt képesek arra, hogy felfedezzék értékeiket, és erre büszkék legyenek. Ők akkor is jól vannak, ha nem kapnak bókokat, persze a külső megerősítés mindig jól jön egy nőnek. De nem ettől függnek.  Azok a nők, akiknek nincs meg ez a belső biztonságuk, az önmagukról való tudásuk, nagyon kiszolgáltatottakká válnak. Attól függ stabilitásuk, hogy kapnak-e sms-t a párjuktól, vagy megnézték-e őket az utcán, vagy kaptak-e a munkahelyen elismerő pillantást új kollekcióik. Valljuk be, nagyon labilissá és kiszolgáltatottá teszi az embert, ha csupán a külső visszajelzések határozzák meg női önértékelését.

Joggal merül fel a kérdés, mi a megoldás?

Több megoldás is létezik. Ha valaki képes arra, hogy tudatosan feltárja az erényeit és emellett képes arra, hogy elfogadja hibáit, ha tisztában van egyediségével és büszke arra, továbbá a szexualitásban is képes megvalósítani az asszertivitást  - azaz képes a saját érdekeit (is) szem előtt tartani - akkor nyert ügye van.

Ha mindez egyedül nem megvalósítható, akkor érdemes szakember segítségét kérni, akinek segítségével önismeretre tehetünk szert. Feltárhatjuk azokat a gyermekkori blokkokat, kötődési zavarokat, önértékelési problémákat, amik gátolnak abban, hogy szeressük és elfogadjuk önmagunkat! 

Keress bizalommal! Távolság esetén is van megoldás!

Bibók Bea bibokbea@gmail.com

tréner, szextanácsadó, család- és párkapcsolati tanácsadó

30-9345-094

 

 Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.