4. A párkapcsolatok négyfejű sárkánya -

Carpe diem – ha nem tetszik, odébbállok!

Az élet show-ját én rendezem meg!

Biztosan találkoztál már olyan emberekkel, akik mindig vidámak voltak, nem terhelte életüket a felelősség súlya. Mindent csak addig csináltak, amíg kedvük volt hozzá, aztán ha már unalmassá, vagy nehézzé vált a helyzet, akkor odébbálltak.

Ők az életet egy nagy bulinak fogják fel!

Csak a mának élnek, sokszor bejárják a világot néhány euróval, stoppal. Mindegy hova mennek, hol alszanak, mit csinálnak, hova érkeznek! Ők örök gyermekek, akik nem számolnak a felelősséggel. ( A Holtpont c. film Kathryn Bigelow rendezésében pont erről szól!) Sokszor extrém sportokat űznek - félretéve a félelmet - hiszen az önigazoláshoz szükségük van az egyre intenzívebb élményekre. A bizonyítékokból soha nem elég!
Az idő egy lehúzó, fárasztó korlát, mint bármi, ami a realitás körébe tartozik. Szárnyalni szeretnek, ha már ez nem megvalósítható, akkor elillannak, más terep keresnek.
A felelősséget mesterien elkerülik, ha ez nem megy, ügyesen kimagyarázzák helyzetüket.
Sokan irigykednek ezekre a "laza csávókra", hiszen ők a sokak számára elérhetetlen szabadság megtestesítői. Jókedvűek, nevetősek, spontának, szabadok.

Pedig ők is nagy félelmeket rejtenek magukban!  Félnek a felelősségtől, az állandóságtól, a felnőtt életvezetéstől.

Az életművészek azonban a szerelembe szerelmesek, elbűvölő, intenzív, követelőző, heves, magával ragadó személyiségek, azt az érzetet keltik, hogy:  „Csak téged akarlak, most, de az azonnal is késő már!Ne törődj a holnappal, a pillanatnak élünk!”

Ragyogást visznek párjuk életébe az optimizmusukkal és intenzitásukkal, egyszerűen képtelenség nekik ellenállni.

A szerelemben is a jelennek élnek, számukra a szerelem pusztán az önigazolás eszköze. Mámor, egyre intenzívebben átélhető élmények és az önigazolás hajtja őket. Partnereik pusztán eszközök arra, hogy önnön nagyszerűségüket újra átéljék és besöpörjék a siker gyümölcsét. A saját hűségük nem fontos, az önnön megdicsőülésük annál inkább.

Vonzza őket a tantra, hiszen a tantra a hűség és felelősség alóli felmentést szolgálja, a szabadság ilyen fajta megélése abszolút illik életfilozófiájukhoz.

„Én és a nejem őrülten szeretünk engem!”- mondanák, ha igazán őszinték lennének.

Mivel partnerüktől mindig többet követelnek, mint amennyit ők belefektetnek a kapcsolatba, ezért sokszor csalódnak- Ilyenkor párjuk önértékelését porrá zúzzák annak érdekében, hogy ők nyerő pozícióban a saját önértékelésüket mentsék.

Ha magadra ismertél, és Te jól érzed magad a bőrödben, akkor nem fogsz változni.

De ha felismered, hogy nem nőttél fel, hogy gyermek vagy még, - aki menekül a felelősség alól, aki telve van szorongásokkal - ha képes vagy felszámolni a „mennyek országát”, ha rájössz, hogy egész életedben szorongtál, menekültél a felelősség elől, akkor van esély a változásra.

Ha hiszel abban, hogy ezt meg lehet állítani, fel lehet nőni!  Hiszen a felnőtt lét sokkal mélyebb örömöket hordoz, mint a menekülés. A szabadság magasabb foka élhető meg, amikor képes vagy hinni az erődben és magadban, abban, hogy egy párkapcsolatban is lehetséges szabadnak lenni, a szó mélyebb, filozófiai értelmében!

Gondolkozz és készülj fel a változásra!

Ha segítségre van szükséged, keress bátran!

(forrás:flo.hu)

Bibók Bea

Párkapcsolati tanácsadó

Szextanácsadó

30-9345-094Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.