Hogyan érhető el a hüvelyi orgazmus?

Kedves Bea,

Egy olyan kérdésem lenne, ami állítólag sok nőt érint mégis ritkán vetődik fel és nem értem, hogy miért. Különféle becsléseket hallok arra vonatkozóan, hogy a nők csak nagyon kis százalékának van hüvelyi orgazmusa, tehát az én olvasatomban kevesen mennek el szex közben úgy, hogy ne izgatnák közben a csiklójukat is. Én is ilyen vagyok, ha bennem van egy pénisz az nekem nem különösebben izgalmas, hacsak nem izgatom magam közben és ez engem nagyon zavar. Miért nem érzek én attól semmit és lehet-e ezen változtatni? Amúgy csiklóorgazmusom könnyen van. Azt nem értem, ha ez sok nőnél így van, akkor miért nem kérdeznek róla többen. A hozzászólásokból viszont inkább úgy tűnik nekem mintha a legtöbb nőnek nem lenne probléma elmenni szex közben és a férfiak is akikkel eddig találkoztam inkább furcsálják, ami arra enged következtetni, hogy a többi kapcsolatukban ez nem így volt. Akkor most hogy is van ez? Úgy szeretnék én is elmenni szex közben csak magától a pénisztől!

Lola

 

Kedves Lola!
Ha egy nőnek jó az orgazmus készsége, és csikló ingerlésével van orgazmusa, az nem kisebb értékű, mint a hüvelyi orgazmus. A hüvelyben nincsen idegvégződés, hiszen akkor nem tudnánk szülni, kibírhatatlan fájdalom lenne. Ez evolúciósan nem lett volna jó megoldás, mert akkor az emberi faj kihalt volna. Viszont a csikló környékén 6-8000 idegvégződés van, ami azt jelenti, hogy jól ingerelhető, és izgalmas az érintése. Tehát sokkal könnyebb elérni így az orgazmust! A két orgazmus között nincs különbség, illetve nem kellene, hogy legyen! A hüvelyi orgazmus is tanulható, mégpedig eleinte a csikló és hüvely párhuzamos ingerlésével. És ha gyakorlod ezt, akkor előbb utóbb hüvelyi orgazmusod is lehet. De vannak nők, lányok, akik soha, egész életükben nem produkálnak hüvelyi orgazmust, mégis a világ legboldogabb asszonyai!:) (Egyébként a pszichológusok és szexológusok között is komoly vita folyik arról, hogy van-e kétféle orgazmus?) Sajnos a pornó nagyon meghatározza a fiúk elvárásait is, mára már a filmeken látott heves, látványos orgazmusra vágynak. Pedig nincs két egyforma orgazmus. Sajnos a fiúk, férfiak azért várnak el ilyen látványos attrakciót, mert ezzel önmagukat fényezik, hiszen egy nagy orgazmus egy újabb strigula a férfiasságukra nézve. Ha a lány nem produkálja a látványos nagy orgazmust, akkor a fiú csalódott lesz, a lányt pedig szorongással fogja eltölteni az a tény, hogy ő egy selejtes valaki, aki csalódást okozott a férfinek. Azt tanácsolom, hogy örüljetek annak, hogy így vagy úgy, de van orgazmusod, élvezzétek a szexet, ne technikai bravúr, és józan szemlélődés legyen a szerelmeskedés, hanem egy igazi, szenvedélyes, fejvesztős, intim, együttlét, amiben mindketten fel tudtok oldódni! Nem érdemes ilyen görcsöléssel elrontani!.
Üdv:
Bibók Bea
Szextanácsadó
30-9345-094Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.