Miért teszi ezt a párom? Lehetséges, hogy pornófüggő?

Kapcsolatban élek két éve egy évtizeddel fiatalabb férfival. Jól megvagyunk és ez alól a hálószoba sem kivétel. Hetente hatszor - hétszer is kényeztetjük egymást. Mindkettőnknek mindig nagyon jó. Bár időnként problémám van magammal a túl kis mell miatt, de azért igyekszem elfogadni magam. A gondom az, hogy a párom elég rendszeresen, napi szinten néz felnőtt tartalmú filmeket illetve élő kamerás oldalakat, ahol vetkőznek ill. chateléssel egybekötve kérhetik erre-arra. Ez nagyon bánt. Nem értem, hogy miért van erre szüksége, mikor minden téren jól megvagyunk, sőt a a szex, ami a legjobban működik kettőnk között. Nagyon változatos és sok mindenre nyitott vagyok és szeretek vele lenni és fordítva is így van. Sokat teszek annak érdekében, hogy ne legyen unalmas egyetlen együttlét sem ( beöltözés, szerepjáték, tánc stb.). A legrosszabb az egészben, hogy mindezt letagadja és nem meri felvállalni. Ha pedig próbálom arról kérdezni, hogy van-e amit hiányol a szexuális életünkből nem tud mit mondani. Illetve azt mondja, hogy ez neki nagyon jó így és változatos is és nem tudna több mindent elképzelni amivel színesíteni lehetne. De akkor miért kell neki ilyen oldalakat nézni és főleg titokban? Bár azt tudja, hogy engem ez nagyon zavar, gondolom ezért nem meri felvállalni sem. De én ezzel nem tudok mit tenni. Bánt, hogy napi együttlétek mellett más nők látványára és más nők meztelenkedésére van szüksége. Sajnos ez egy nagyfokú bizalmatlanságot alakított ki bennem, és nem tudom mi tévő legyek. Nem akarok egész nap azon rágódni, hogy már megint pornót néz vagy kukkol valami csajt a neten. Így azt érzem, hogy valami mégiscsak hiányzik belőlem, unalmas vagyok és másra vágyik. Mit tegyek?

 

Kedves Kérdező!
Teljesen átérzem frusztráltságát, hiszen egy nőnek sem jó érzés az, hogy párja más nőket kukkol, nézeget, más nőktől jön izgalomba, még akkor sem , ha egyébként szexuálisan aktív és jelen van a kapcsolatban. Az azonban, mindenképpen jó dolog, hogy élvezetes a szexuális életük, hasonló igényekkel és nyitottsággal rendelkeznek.
A férfiak igencsak vizuálisak. Azt is tudni kell, hogy a pornófilmeket úgy forgatják, rendezik vizuális szempontból, mintha egy férfi nézné, látná a képeket. Tehát gyakorlatilag a pornó férfi szemszögből mutatja a történéseket, természetesen elsősorban a férfiakat célozva meg. A szexuális tartalmú képek könnyen és gyorsan idéznek elő szexuális izgalmi állapotot. Mondhatjuk úgy is, hogy így a "legkönnyebb" szexuálisan izgatottá válni. Az a meglátásom, hogy a párjának nagy szexuális étvágya van, Ezt az állapotot, az izgalmi állapotot szereti fenntartani. Az is elképzelhető, hogy azért szeretkeznek ennyit, mert ő pornót néz, és izgalmi állapotban van folyamatosan. Az Ön női lelkének ez érthetően nem jó, talán akkor könnyebben elfogadható lenne, ha a párja bevallaná, vagy Önt is beavatná ebbe. Talán szégyenli magát, és bűntudata van, hiszen érzi, hogy Önnek ez nem esik jól. Azonban nem akarja megbántani Önt, hiszen sokkal fontosabb személy az ő életében, minthogy kockára tegye az Ön elvesztését. Ez kicsit olyan, mint amikor a kisgyermek elveszi a csokoládét, és amikor megkérdezik tőle, hogy te etted-e meg, akkor nagyon határozottan és vehemensen letagadja. és éppen ez mutatja meg "bűnösségét". Mindenképpen azt tanácsolom Önnek, hogy két okból beszéljék ezt meg párjával. Az egyik ok az Ön női lelke. hiszen nem szabadna hagyni, hogy sérüljön, hogy önbizalom hiányos nő váljék Önből. A másik ok az az, hogy ha a férje a pornó nézésnek nem szab határt, akkor eljuthat oda, hogy egyre durvább és egyre több pornófilmet fog nézni. Ami egy idő után már nem lesz elegendő és érdekes neki, és majd aztán megint csak valami erősebbre lesz szüksége a kellő izgalmi állapot eléréséhez.. Így kialakulhat a függőség. Fontos lenne beszélniük erről. Mondja el érzéseit, aggodalmait, azt, hogy Önnek ez rossz érzés és félti őt a következményeitől. Ha nem tudnak kettesben megbirkózni ezzel a feladattal, külső segítségre lehet szükségük. Egy szakember segítsége járható út, míg a függőség és a párkapcsolat tönkremenetele nem az.
Ha úgy döntenek, keressenek bizalommal:
Üdvözlettel:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.hu

 Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.