Fájdalmas szex


Két kérdésem is lenne.Az egyik problémám,hogy kb 4 éve élek szexuális életet, de hüvelyi orgazmust még sosem sikerült átélnem, ami elég zavaró, volt hogy élveztem a szexet, de volt hogy semmi..Már kezdem elfogadni ezt a tényt,hogy hüvelyileg nincs orgazmusom, pontosabban egyszer volt de az sem szex közben.Csikló izgatásával mindig élek át orgazmust.
Másik problémám kb. 1 éve kezdődött,amikor az ex párommal megromlott a kapcsolatunk,azóta egyszerűen fájdalmas a szex.Azóta volt már több partnerem is, de mindegyikkel fájt.Úgy tudnám leírni,mintha szex közben kidörzsölődne a hüvelyem alatt a bőr és fáj,pedig kellően nedves vagyok,azzal nincs gond.Utána még pár napig kicsit fáj, majd minden kezdődik előlről.
Most komoly kapcsolatba kezdtem pár hete egy fiúval,eddig egyszer szeretkeztünk, de sajnos nála is ugyanez volt a probléma,hogy kidörzsölődtem, pedig akartam is meg eléggé fel is voltam izgulva. Ez lehet lelki probléma miatt? Vagy ezen hogyan lehetne segíteni?
Válaszát előre is köszönöm!

 

 

Kedves Kérdező!
Leveledből úgy tűnik, fiatal nő lehetsz. Az hihetetlenül jó dolog, hogy a fiatal korod ellenére van rendszeresen orgazmusod. Hiszen rengeteg nő küzd azzal, hogy megtanulja elérni, átélni, megélni az orgazmust. A kétféle orgazmus között nincs minőségbeli különbség. A témát illetően vannak szakmai viták, mégpedig az a vita tárgya, hogy hogyan váltódik ki a hüvelyi orgazmus, ami jellegében kicsit különbözik a klltorális orgazmustól. Sokan gondolják, hogy a G pont ingerlése. A G pont, G terület felületén sok idegvégződés van, ez igaz, de vannak nők, akik nem szeretik azt az érzést, amit a G pont ingerlése okoz. A G pont a hüvely belső falán lévő, kb. másfél négyzet centiméteres terület, a hüvely nyílástól 2-5 cm-re a hasi oldalon.
Sok nő esetében ennek a területnek az ingerlése váltja ki a hüvelyi orgazmust, ám vannak nők, akiknek a méhszáj hímvesszővel való érintése vezet a hüvelyi orgazmushoz. De ne aggódj Barbara! Ha majd problémamentes lesz pároddal a szerelmeskedés, akkor érdemes közösen próbálkozni, de az is sikerre vezethet, ha "csak" figyeled, hogy a hüvelyben milyen módon a legjobb számodra, és ki fog ez alakulni. Ha mégsem, akkor sincs probléma, hiszen nincs minőségbeli különbség a két orgazmus fajta között, sőt, a klitorális orgazmus intenzívebb érzést ad.
A második kérdésedre válaszolva azt mondhatom, hogy ha a pároddal nincs meg a bizalmi viszony, vagy nem fogadod el őt teljesen, mint nő - mondhatnám, mikor a nők az "agyukkal" szerelmeskednek, tehát akarnak szerelmeskedni, tudják, hogy kellene, de a bennük rejlő őszinte NŐ nem akarja - akkor tapasztalható a hüvelyi nedvesedés hiánya. Ez a tünet azt mutatja nekem, hogy az ex párod óta egyik fiút sem fogadtad el úgy igazán, mint nő. A mostani fiúval is úgy fogalmazol, hogy: "komoly kapcsolatba kezdtünk". Ezek szerint az eddigi fiúk nem voltak komolyak. És mit jelent, hogy komoly kapcsolatba kezdesz? Mert egy kapcsolatot el lehet kezdeni, és az komollyá válik. A szándék is fontos, hogy nem egy hetesre tervezitek, de ez a dolognak csak az egyik fele. A kapcsolat akkor lesz komoly, ha majd azzá válik. És attól, hogy ti elhatároztátok ezt, netán meg is beszéltétek, még az a bizalom, odaadás, összhang nem alakul ki egyik percről a másikra két ember között. Annak idő kell, szépen építeni kell a kapcsolatot, szexuálisan is. A kidörzsölődés mindenképpen a síkossággal van összefüggésben, a síkosságot pedig pszichés tényezők határozzák meg. Lehet akarni az együttlétet, lehet kívánni a szexet, de akkor lesz "kidörzsölődésmentes", ha biztonságban érzed magad, ha el tudod magad engedni. át tudod magad adni, a nedvesedés és síkosság is létrejön ezáltal.
Ehhez az kell, hogy adj magatoknak időt, és nyilván az első együttlétek még az össze nem szokottságról is szólnak. Ha ez a probléma a kapcsolat fejlődésével nem változik, akkor javaslom a Kriston intim tornát első körben, ami segíti a hüvely nedvesedését, és ha esetleg ez nem hozná meg a várt eredményt, akkor ezt érdemes megtámogatni egy szexuálpszichológiai tanácsadással, amivel fel lehet tárni az esetlegesen mélyen meghúzódó lelki okokat, ami gátolhatja a hüvely nedvesedését.
Kívánom a legjobbakat, ha szükségét érzed, keress bizalommal:
Bibók BeaElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.