Azönkielégítés miatt nem jó a szex?

Kedves Szakértő!

Azt szeretném megkérdezni, hogy baj-e az, hogy nemcsak a párommal szeretek szexleni, de egyedül is szeretem csinálni, vibrátorral – írja egy olvasónk a Válaszkereső oldalán. – Néha talán még jobban is élvezem így a szexet, mint a párommal. Ez normális? Gyakran érzem, hogy ha rám tör a vágy, akkor a vibrátoromhoz nyúlok, és nem a páromhoz bújok. Sokat gondolkodtam már azon, hogy ez miért alakult így, és egy cikkben azt olvastam, hogy ha egy nő megtanul egyfajta módon maszturbálni és azt megszokja, akkor az nagyon befolyásolja a nemi életét. Ez lehet a magyarázat? Mit tegyek? Bánt a dolog. Köszönöm.

Kedves Kérdező!

Ne legyen lelkiismeret-furdalásod amiatt, hogy szeretsz maszturbálni! A maszturbáció remek dolog, fejleszti az önismeretet, segít megtanulni azt, hogy mi a jó nekünk, szexuális önismerethez vezet, és könnyebben éri el a rendszeresen maszturbáló nő az orgazmust! Tehát az a tény, hogy szívesen nyúlsz a vibrátorhoz, nem jelent problémát. Úgy fogalmazol, hogy „nemcsak a párommal szeretek szexelni”. Ez azt mutatja nekem, hogy vele is szeretsz, tehát az együttléteitek nem váltak unalmassá. Tény, hogy egy vibrátor más érzetélményeket tud nyújtani, mint egy hímvessző. Esetleg a maszturbálás során bátrabban fantáziálsz, mint a pároddal való szerelmeskedéskor, és ez nagyobb élményt nyújt.

Azt gondolom, ha a pároddal való együttlétek alkalmával „bedobod” a vibrátort, és közösen alkalmazzátok, az egy nagyon pezsdítő közös szexuális élményhez vezethet! Biztos vagyok benne, hogy párodat is izgatni fogja ez az új játék, annak látványa, hogy élvezed ezt a fajta örömöt! Légy bátor, avasd be a párod akár a szexuális fantáziáidba is, akár együtt, szerelmeskedés közben is szőhettek történeteket, izgalmas szexuális helyzetekről. Ne aggódj amiatt, hogy ha megszokod a maszturbálást, akkor csak az nyújt örömet! A pároddal közösen több mindent is kipróbálhattok, ha te kezdeményezed ezt az új fajta közös játékot, akkor lehet, hogy egy új minőségű szexuális együttlét kapujában találjátok magatokat. Ajánlom figyelmedbe a Nők Lapja Cafén írt cikkemet, ami a maszturbálásról szól.  Sok sikert kívánok: Bibók BeaElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.