Megmenthető e még a kapcsolatunk ?

2.5 éve vagyunk együtt. utóbbi időbe észrevettem hogy barátnőm mint ha nem szeretne már annyira
Nem megyünk az utcán kézen fogva mint régen , nem csókolózunk annyit , szex is elég hiányos már
néha néha elég csúnyán beszéltem vele , meg nem tetszett hogy nincs szex
nagyon szeretem nem akarom elveszíteni
de sajnos tegnap meg mondta hogy ő benne ez az érzés már 1 hónapja van meg mindent megpróbált hogy ez ne így legyen de semmi változás
és tegnap mondta hogy tartsunk szünetet. De nem igen látok rá esélyt félek hogy elveszítem
mindennap együtt voltunk, Félek hogy nem fogom kibírni-
előre is köszönöm a segítségét !

 

Kedves Kérdező!
A kapcsolatotokban változás állt be, ennek oka pedig abban keresendő, hogy érettebbek lettetek.
A párkapcsolatok első szakaszában a "szimbiózis"-ban minden rózsaszín.:) Mindenhová kézen fogva jártok, mindig csókolóztok, moziban, villamoson, fal mellett, tánc közben. Ez a párkapcsolati szakasz arról szól, hogy az ÉN+TE = MI. Mindent csak együtt csináltok, úgy beszéltek, hogy azt mondjátok, mi úgy döntöttünk, mi elmentünk, mi..mi..mi. Ez egy nagyon szép szakasza a párkapcsolatoknak, ilyenkor mondják, hogy rózsaszínben látják a világot a párok, nem érzékelik a külvilágot, egy saját világot alakítanak ki maguknak. Szép időszak. Ez az az időszak, amikor a bizalmat megalapozzák a párok annak érdekében, hogy később, a párkapcsolatok érettebb szakaszában kicsit el tudjanak majd távolodni egymástól, kicsit távolabbról tudják szemlélnia dolgokat annak érdekében, hogy a személyes igényeiket is ki tudják elégíteni.
Most TI éppen átléptetek a második párkapcsolati szintre, és kicsit furcsának találjátok.
Furcsa, hogy nem akartok mindig kézen fogva menni, furcsa, hogy már nemcsak a szexről szól a világ. Furcsa az is, hogy vannak egyéni igényeitek, lehet, hogy párod kicsit szeretne a régi barátnőkkel találkozni, külön tölteni egy kis időt. Erre a 2. párkapcsolati szakaszra jellemző az eltávolodás, de mindezt úgy teszik a párok, hogy nem felejtik el a szerelmüket sem. Csak van egy kis igény az egyedüllétre is, az önmegvalósításra is. nem akarnak minden percet a másikkal tölteni annak ellenére, hogy szeretik. Ez egy nagyon szép szakasza a párkapcsolatoknak.
Azt gondolom, Ti is ide érkeztetek el, és ez először furcsának tűnik. Ha belegondolsz, elég fura lenne látni a szüleiteket is lépten-nyomon csókolózni, minden hová együtt menni és állandóan csak szeretkezni. Az a normális és jó, ha a párkapcsolat - és benne TI is - fejlődtök. Most ez történik. Ne vádoljátok magatokat, hanem engedjétek megy magatoknak is és egymásnak is azt, hogy több időt töltsetek külön. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretitek egymást, hanem azt, hogy érettebbé váltatok.
Beszéljétek meg ezt a barátnőddel. Hidd el, minőségibb időt tudtok együtt tölteni akkor, ha meghagyjátok egymásnak a külön, egyéni igények kielégítésének a lehetőségét!
Ha bővebben szeretnél olvasni, a FB szakmai oldalamon vannak erről írások:
https://www.facebook.com/parkapcsolatok/posts/454231147999176
https://www.facebook.com/parkapcsolatok?sk=page_insights&section=navPosts


Üdvözlettel:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.