Elfelejthető-e ? Ezután meggyógyulhat-e?

 

Kedves Bea!
27 éves kapcsolatunk közepén volt egy nagy szexuális törés.Kipróbáltuk milyen egy másik párral, mivel mindkettőnknek elsők voltunk. A kedvesemnek nem volt jó, sőt....Megbotránkozva és összetörve nézte, hogy én éppen életem első hüvelyi orgazmusát élem meg hatalmas extázis és önkívületi állapotban, elég hosszasan. Azóta nem tud velem felhőtlenül együtt lenni, mert kishitű és félénk lett. Mindig azt mondja, hogy ő ezt nem tudja megtenni velem. Azóta született gyermekünk, de a szex egyre kevesebb ( 3-4 havonta 1)és szinte csak akkor van amikor én kezdeményezek. Rengeteg önismereti könyvet elolvastam már és most már tudatában vagyok a kettőnk közti óriási különbségnek e téren. Én teljesen nyitott és nagy étvágyú vagyok. Ő pedig NEM. 40 éves fiatalos hölgy vagyok aki vergődik a szeretett férfi és a vágyai között. Úgy akar szeretni mintha a testvére lennék. Azt mondja teljes szívéből, szerelemmel szeret, de ha az ágy közelébe kerülünk teljesen leblokkol. Ha véletlenül szexre kerül a sor akkor nem akar vele vacakolni, túl hosszúnak tartja, nem akar simogatni, azt mondja öreg már ehhez. Szeretném megoldani ezt a helyzetet, mert szeretem, de mellette meghal a lelkem. Kalitkában érzem magam . A családunkat, ami szerintem szent védeni szeretném. Kérem segítsen.

 

Kedves Kérdező!
Azt kell mondanom, hogy az ilyen "akciók" mindig nagy veszéllyel járnak.
Ha egy pár szexuális élete során vannak fantáziák, esetleg a fantáziákba bekúszik egy harmadik fél, vagy egy pár, vagy egy csoportos szex lehetősége, vagy esetleg a szex más válfaját képzelik el szerelmeskedés közben, azzal nincsen baj.
Ez egy közös, nagyon intim játék, ami a kapcsolatot még szorosabbá teszi, hiszen olyan kapukat nyitnak meg egymás felé, amiket csak nagy bizalom és biztonságérzet megléte esetén lehet.
Azonban ha az elképzelteket megpróbálják valóra váltani, az már egy teljesen más dolog. A szex közben a hormonok hatására egy más tudatállapotba kerülünk, ami nem ugyanaz, mintha az a valóságban megtörténik, látjuk a párunkat egy idegennel szerelmeskedni és élvezni. Hiába érzi azt egy pár, hogy erre nyitott és felkészült, az esetek nagy részében ez törést okozhat.
Ez történt Önökkel is.
Önnek ez nem okozott problémát, de a férjének igen. Őt valószínű sokkolta az a látvány, hogy Ön extázisba került, és azt érezhette, hogy ő nem képes, nem volt és nem lesz képes ilyen élvezetet okozni. A férfiúi önbizalma ingott meg, szorong. Fél és ódzkodik a szexuális együttlétekkor.
Tudjuk, a férfiaknak - ha szoronganak - akkor még merevedésük sem nagyon van.
Ráadásul írja azt, hogy habitusbeli különbségek vannak kettejük között, plusz ez az élmény ott van a férje lelkében. megélte azt akkkor, hogy lehet hogy elveszíti Önt. A ritka szex sem meggyőző, valószínű, neki is nagyon komoly pszichés problémát okoz az a tudat, hogy nem tud teljesíteni, blokkolt állapotban van. Önnek pedig a nyitottsága, az új kipróbálása jelentené a kielégítő együttléteket.
Nagyon fontos lenne, ha eljönnének együtt egy párkapcsolati- és szextanácsadásra, ugyanis fontos lenne az érzésekről beszélni, feltárni, hogy pontosan hogyan van a férje és Ön, hogyan vannak egymással.
Javulás csakis akkor várható, ha a seb ki van tisztítva, nem marad semmi titok, semmi eltitkolt gondolat és vágy. Ez nagyon fontos lenne, mert így egy falat építenek, ami egyre magasabb és egyre vastagabb. Ezen keresztül egyre nehezebb egymásba kapaszkodni, pedig azt érzem, hogy szeretik egymást!
Ha úgy döntenek, keressenek bizalommal, egy segítő beszélgetés sok olyan rejtett érzést és gondolatot hozhat felszínre, amiből most fal épül.

Üdv:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.