Mit tudok tenni, hogy ne féljek ennyire az első aktustól?

A barátommal már régóta tervezzük, hogy végre szeretkezünk, de még mindig félek az első aktustól. Már több éve együtt vagyunk, és együtt is tervezzük az életünket. Nagyon sokat foglalkozik velem, és nagyon érzékien tud bánni velem. Valami miatt szerintem attól félek, hogy nagyon fog fájni. Nagyon elkötelezett vagyok, és már én is szeretnék vele szeretkezni és végre túlesni az első aktuson. Mit tudok tenni, hogy ne féljek ennyire az első alkalomtól?
Előre is köszönöm a segítséget!

 

Kedves Kérdező!
Sajnos, amit írtál, az nem egyszerű probléma.
A szorongás, a fájdalomtól való félelem sokszor gyermekkorból származik. talán a szülők nagyon féltettek a fiúktól, a szeretkezéstől,a terhességtől. Az is lehet, hogy azt mesélték neked, hogy majd mennyire fog fájni, ha egy fiúval szeretkezel. Vagy a vallási tiltások miatt nevelték ezt beléd.Sajnos a gyermekkorban belénk nevelt tiltásokat nem lehet egyik napról a másikra levetkőzni. A szülők nem is tudják, hogy milyen nehéz lesz majd gyermeküknek felnőtt fejjel, mennyit kell azon dolgozni, hogy el tudják magukat engedni egy egy szituációban, miután ők szépen beléjük nevelték azt, hogy a szex tiltott dolog.
Azt ajánlom neked, hogy nézegess felvilágosító filmeket és olvass könyveket arról, hogy hogyan történik a szüzesség elvesztése. Fontos lenne tudni a hüvely anatómiáját is, hiszen a hüvelyünk rugalmas, izmos szerv, ami nagyon jól tud alkalmazkodnia hímvesszőhöz. Ha csak belegondolsz abba, hogy evolúciós szempontból nem lenne célravezető, ha fájna szeretkezés, mert akkor egy nőnek sem lenne kedve szeretkezni és utódokat létrehozni. A hüvelyben nincsenek idegvégződések, ezért nem fájdalmas sem a szeretkezés sem a szülés. Az első behatolásnál érezhető feszítő érzés, de az nem jelentős. Az öröm és boldogság érzete, főleg akkor, ha egy olyan fiúval történik meg, akit szeretsz, olyan érzelmi élmény lesz, ami mindent felülír.
Olvass el ezzel kapcsolatos felvilágosító irodalmat, és bízz magadban és a barátodban!
Ha egyedül nem tudsz túljutni ezen a problémán, akkor nagyon javaslom, hogy keress meg és személyes tanácsadáson tudok segíteni a problémád megoldásában. Mert ha nagyon berögződik, akkor sajnos akár az is előfordulhat, hogy hosszú próbálkozás során sem tudod leküzdeni a félelmeidet.

Üdv:
Bibók Bea
Szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Pszichológus, szexuálpszichológus, Párterapeuta, szexuálterapeuta, szextanácsadó

A rendelésem helyszíne:
Budapest, VI. kerület, Andrássy u 10. szám alatt található Stern palota
3. emelet, 311-es szoba

Tömegközlekedéssel:
Az Andrássy u 10. a Deák tér felől az Oktogon felé indulva gyalogosan 200 m, néhány perc alatt elérhető.
Az Opera oldalán, tehát az Andrássy út bal oldalán a Bajcsy Zsilinszky úti és az Opera földalatti megálló között félúton található.

Tömegközlekedéssel elérhető:
a Földalatti (1-es sárga metró), vagy a 2-es és 3-as metró Deák téri megállójától gyalogosan.
105-ös busszal
47-es villamossal

Autóval érdemes időt szánni a parkolásra.
Az Andrássy úton, a Révay utcában és a környező kis utcákban vannak parkolóhelyek.

Környező mélygarázsok:

Bazilika Mélygarázs
1051 Budapest,
Sas utca

Care Park Opera Parkolóház: Budapest, VI. kerület,
Székely M.utca 3.

Weiner parkolóház
Budapest, VI. kerület,
Weiner Leó u. 16.
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.