Újdonság varázsa vagy a régi jól bevált a nyerő?

Kedves Bea!
Párommal közel 4 éve vagyunk együtt, több mint 20 év a korkülönbség köztünk. Sajnos én jelenleg munkanélküli vagyok, ő sok mindenben segít nekem, de úgy érzem én így nem vagyok teljesen boldog. Bennem van a tenni vágyás (tehát elsősorban nem anyagi vonzata van a munkakeresésemnek), nem tudok otthon ülni naphosszat és a tévét bámulni vagy főzőcskézni és takarítani állandóan. Illetve ezzel se lenne probléma, ha szerveznénk közös programokat. De ő sajnos nem hajlandó erre. Ha mégis eljutunk valahová, az szinte mindig az én ötletem és ő alig várja, hogy hazaérjünk. Nem tervez velem. Ma például a nyaralásról volt szó, mint kiderült, nem megyünk sehova. Nem is a pénz miatt, egész egyszerűen ő nem vágyik rá, hogy új környeztbe kicsit kikapcsolódjunk. Pedig én úgy érzem jót tenne nekünk a környezetváltozás, mert szerintem beleszürkültünk a hétköznapokba. Mellesleg az anyukájával lakik együtt és elég sok időt töltök én is ott náluk, bár nem lakok ott (én anyámnál lakok) és sajnos sok a feszültség az anyós miatt. Párom sokszor kiáll mellettem, tisztába van vele, hogy sokszor az anyukája generálja a vitát, mindenbe beleköt, stb.... mégis úgy érzem, nem képes leszakadni róla ennyi idősen (50 éves múlt a barátom), nem tudunk külön költözni, mert ő szerintem sajnálná egyedül hagyni az anyukáját (apuka 5 éve meghalt).
Nemrégiben a szomszédba költözött egy új fiú, akinél hosszú idő óta először éreztem azt, hogy : HOPPÁ, ÉRTE FELADNÉK MINDENT!!! Nagyon vonzó, úgy látom, én is tetszek neki, bár nem mer kezdeményezni, mert látta, hogy van valakim.
Szerintem érdemes lenne váltanom? Új életet kezdenem, talán ezzel az új fiúval, vagy próbáljam meg menteni a menthetőt a régi kapcsolatomban? A szeretet megvan, viszont a vágy és a szenvedély nincs. Érdemes várnom, hogy munkát találjak és akkor lekötöm magam és nem foglalkozat ennyire a párkapcsolatom vagy mindent kezdjek tiszta lappal?
Mit tegyek?
Válaszod köszönöm!

 

Kedves Kultme!
Ha párod 50 évesen még mindig anyukájával lakik, a szoknyáján csücsül, akkor semmi jóval nem kecsegtet a kapcsolat. Amikor egy férfi nem tud leválni édesanyjáról, akkor "anyucika kicsi fia" marad még ennyi idősen is. A kapcsolatban azért nem kreatív, nyitott és kezdeményező, mert mindig az jár a fejében, hogy vajon az anyja mit szól a döntéseihez. Ezért inkább nem is dönt semmiről, nem akar semmit, az biztosan nem okoz a lelkében konfliktust. Az a tény, hogy édesanyja egyedül maradt még nem kellene, hogy állandó jelenlétet igényeljen párodtól, hacsak a mama nem magatehetetlen. Valószínű, kényelmes neki a barátodra támaszkodni úgy, hogy közben a kicsi fia is. Elég paradox helyzet..
A köztetek lévő nagy korkülönbség is hozzájárul ahhoz, hogy elkényelmesedik párod, és egy dolgot szeretne, hogy hagyják őt békén, ne kelljen semmit csinálnia. Bár, az 50 év nem nagy kor, a férfiak még igencsak erősek ebben a korban, de ő meglehetősen passzív.. Azt érzem, hogy egy nagy váltásra lenne szükséged. Ha belegondolsz, hogy most így álltok, és Te még fiatal vagy, mi lesz később? Ő egyre idősödik, Te meg egyre inkább erőd teljében leszel. Ráadásul, ahogy ő idősödik, egyre nehezebben fogod arra rábírni, hogy kövesse a tempódat. Azt tanácsolom, gondold alaposan át a hozzá fűződő viszonyod, de tudd, hogy egy jó kapcsolatban szükség van szenvedélyre, közös programokra, vibrálásra is. Látható, hogy ez neked már tartósan hiányzik.
Kezdj el valami újat, tanulj, valósítsd meg álmaid bátran, nagy örömödet fogod ebben lelni, sugározni fogsz, kiegyensúlyozottabb leszel! Mindenképp valósítsd meg, amit szeretnél, ne habozz! És bátran kezdj barátkozni a szomszéd fiúval, mert vele kapcsolatos érzéseidet érdemes megvizsgálnod akkor is, amikor szemtől szemben találkoztok, beszélgettek. Figyelj magadra és arra, hogy izgalmas-e számodra intellektuálisan, szexuálisan és hogyan érzed magad vele, mennyire inspirál. Ezeknek a birtokában dönts úgy, ahogy neked jó! Javasolnám, hogy beszéljetek erről a problémáról nyíltan a barátoddal, de úgy értelmezem a leveled alapján, hogy már ezen túl vagy. Ha ismerkedsz az új fiúval, magadat is egy új helyzetben ismered meg, hallgass megérzéseidre!
Párkapcsolati problémákra nem megoldás az, hogy eltereled a figyelmed, épphogy az ellenkezője lenne a jó, még intenzívebben figyelni érzéseidre, a benned tomboló hangokra.:)
Valósítsd meg önmagad, légy bátor, és figyelj a benned megszólaló hangokra, ébredj fel!
Javaslom, hogy ne zárkózz el, az új impulzusok segítenek a döntésedet meghozni. Szurkolok:) Bibók BeaElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.