Párkapcsolaton belüli orgazmus zavar

 

A barátnőmmel már több mint 2 éve vagyunk együtt és szinte az elejétől kezdődően élünk nemi életet. Ő az esetek túlnyomó többségében nem él át orgazmust, ami engem nagyon zavar. Én gyakran az első után egy újabb óvszert húzok és habár nem ugyanolyan keménységgel de folytatjuk és élvezzük az együttlétet. Az aktus közben látszik az arcán az élvezet, nincsenek nedvesedési gondjai, karmoljuk-harapdáljuk egymást amit sokszor észre sem veszünk (merem remélni, hogy az élvezettől), viszont valahogy nem szokta elérni az orgamuzt, legalábbis ő azt mondja, hogy nem tudja, milyen is konkrétan. Rengeteg pózban kipróbáltuk már, van hogy hosszan eltart, van, hogy rövidebb, olykor érzelmes máskor vadabb, sóhajok és nyögések kíséretében szokott lezajlani, viszont még sem éli azt át, amit az előző barátnőmnél megtapasztaltam. Ő amikor elélvezett, szaporán lihegett, az izmai összehúzódtak, Nem tudom, hogy mi lehet a gond, és ehez kérnék segítséget, hogy vele is sikerüljön étélni a gyönyört. Orális sex esetében, viszont gyakrabban előfordul, hogy összeszorít a combjával, beletúr a hajamba és érzem a hasán, ahogy ráng, viszont ez aktus közben nem tapasztalható. A válaszát előre is köszönöm!

 

Kedves Kérdező!
Ahogy olvastam sorait, először az jutott eszembe, hogy rendben lévő dolog, hogy két éve együtt vannak. De az nem egészen, hogy teljesen az elejétől élnek szexuális életet. Nem győzöm leírni a fiataloknak, hogy ha nem hagynak időt arra, hogy az érzelmi kötelékek kialakuljanak - és azonnal elkezdik élni a szexuális életüket - akkor nem szabad azon csodálkozni, hogy nincs orgazmus. Ugyanis a nőknél akkor következik be az orgazmus, ha biztonságban érzik magukat, ha érzelmileg kötődés alakult ki a partnerrel. Ha a a kapcsolat elején rögtön szex is van, akkor az érzelmi kötelék még nyilván nem alakult ki, ugyanis annak idő kell. Erre szolgálna az udvarlási időszak, amit sajnos a mai fiatalok kihagynak.
A másik gondolatom, hogy vajon, a barátnője maszturbált-e anno, amikor még Ön nem volt a párja? Mert ha igen, akkor valószínűsíthető, hogy jó az orgazmuskészsége. ha nem, akkor nyilván ezzel van a a baj, hiszen a maszturbálással lehet gyakorlatot szerezni. Ez esetben javasolnám a barátnőjének, hogy amikor egyedül van, maszturbáljon, próbálja ki, mi a jó és elégséges, hogyan jut a legkönnyebben el az orgazmusig, és aztán segítse Önt abban, hogy közösen is sikerüljön.
Ám az is lehet a háttérben- sokszor tapasztalom a pároknál - hogy nincs szexuális kommunikáció. És -például - a fiú gyengéden cirógatja kedvesét, nagyon finoman ér hozzá, ugyanakkor a lány arról fantáziál, hogy leteperik a konyhaasztalra és félig-meddig megerőszakolják. Ha a pár két tagja nem tud kommunikálni a fantáziákról és a szexuális együttlétek minőségéről, akkor képtelenség eltalálni a titkos gondolatokat. Az is lehet, hogy Önöknél is hasonló dolog bujkál a a háttérben, ezért nem tud orgazmust elérni. Nagyon fontos, hogy merjünk, legyünk képesek elmondani párunknak a legtitkosabb vágyainkat is, de ehhez szükséges az a bizonyos biztonságérzés, amiről a levelem elején írtam.
Ha a barátnője orális szex esetén valóban eléri az orgazmust(miért nem kérdezi meg tőle?), tehát a hasi rángások és mozdulatok valóban erre utalnak, akkor az is lehetséges, hogy csak a klitorisz(csikló) ingerlésével képes orgazmust elérni, tehát a behatoláskor nehezebb neki, hiszen akkor a csikló nincs ingerlés alatt.
Ezzel sincs semmi baj, nő és nő között is van különbség, mint ahogy férfi és férfi között is, tehát nem érdemes az előző nőjéhez hasonlítani, mert ebből sem ön sem a párja nem jön ki jól. Ezt is meg kellene beszélniük, hogy ha valóban orálisan eljut-e az orgazmusig, akkor talán nem kellene egy teljesítmény elé állítani azzal, hogy ez így nem az igazi csakis akkor jó, ha a hüvelyi orgazmust is eléri.
Ezzel érdemes vigyázni, nagyon sok pár sodródik ebbe a hibába, hogy a fiú elégedetlenkedik, a lány meg elkezd szorongani azon, hogy nincs hüvelyi orgazmusa.
özben boldogok lehetnének, hiszen a klitorális orgazmus nagyon nagy örömet okoz, de a szorongás, kétség és teljesítménykényszer ráül a kapcsolatra és egyik félnek sem ígér örömöket.
Ha szeretnének személyesen is konzultálni, ha netán nem sikerül megoldaniuk a problémát,
akkor várom Önöket szeretettel.Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Pszichológus, szexuálpszichológus, Párterapeuta, szexuálterapeuta, szextanácsadó

A rendelésem helyszíne:
Budapest, VI. kerület, Andrássy u 10. szám alatt található Stern palota
3. emelet, 311-es szoba

Tömegközlekedéssel:
Az Andrássy u 10. a Deák tér felől az Oktogon felé indulva gyalogosan 200 m, néhány perc alatt elérhető.
Az Opera oldalán, tehát az Andrássy út bal oldalán a Bajcsy Zsilinszky úti és az Opera földalatti megálló között félúton található.

Tömegközlekedéssel elérhető:
a Földalatti (1-es sárga metró), vagy a 2-es és 3-as metró Deák téri megállójától gyalogosan.
105-ös busszal
47-es villamossal

Autóval érdemes időt szánni a parkolásra.
Az Andrássy úton, a Révay utcában és a környező kis utcákban vannak parkolóhelyek.

Környező mélygarázsok:

Bazilika Mélygarázs
1051 Budapest,
Sas utca

Care Park Opera Parkolóház: Budapest, VI. kerület,
Székely M.utca 3.

Weiner parkolóház
Budapest, VI. kerület,
Weiner Leó u. 16.
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.