Hogyan kezeljem a féltékenységemet?

Kedves Szakértő!

Párommal lassan már öt éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Kiegyensúlyozott harmónikus kapcsolat, csak mostanában fura gondolatok járnak a fejemben azt illetően, hogy mi lesz a jövőben. A korkülönbség közöttünk 11 év, és most 26 vagyok.Kapcsolatunk elején az ő részéről történt egy félrelépés, amit elég nehezen tudtam feldolgozni, de akkor még távkapcsolatban voltunk.Erre úgy jöttem rá, hogy belelestem a telefonjába, és találtam egy erre utaló sms-t, arra hivatkozott, hogy alkohol hatása alatt volt, és neki nem jelentett semmit. Azóta, ha elmegy a barátaival nélkülem iszogatni, rossz érzésem van, és arra gondolok, hogy biztosan megint félrelép. Elég erős személyiség, igy nálunk nincs olyan, hogy megmondjuk, ki merre mehet, és merre nem. Ennek a kezelésére szeretnék, néhány tippett, mert ezt hosszútávon nem tudom majd kezelni.Már a házasságot és a családot tervezzük, de így nem tudom teljes odaadással tervezni a jövőt.

Sokszor zavar a megnyílvánulása, véleménye egy témában, legutóbb egy újságban megjelent cikkről beszélgettünk, egy ismert ember aki most 70 éves egy 25 éves fiatal nővel jött össze.Ő erre azt válaszolta, hogy ha neki a jövőben jól megy az üzlet én is le leszek cserélve egy fiatalabbra az idő múlásával, ezt vicces formában mondta, majd utána csak annyit mondott, hogy csak viccelődik, meg csak én leszek neki mindig. Ezek után ezen kezdtem el gondolkodni, hogy mi van ha tényleg így lesz. Ez most csak az én "bolhából csináltam elefántot" gondolatmenetem?Vagy nem kell mindent így felfújnom?Szóval az ilyen kis elszólásain, órákat tudok gondolkodni. Na ez az, ami szerintem nem normális nálam.Ez lehet abból adódik, hogy mostanában az önbizalmam nem az igazi, és igy nem tudom azt elhinni, hogy tényleg én kellek neki.

Végigolvastam a kis irományomat, és elég naivnak tűnik, valószínűleg Ön is, ezt fogja írni, de kíváncsi vagyok a véleményére.

Köszönettel:
Polett

 

Kedves Polett!
Ezzel az érzéssel nincs egyedül. Sajnos nagyon sok nő szenved attól, hogy nem hiszik el magukról, hogy vannak értékeik, így természetszerűleg azt sem tudják elképzelni, hogy egy férfinek tetszhetnek egy életen át. Az Ön érzéseit megalapozta párja azzal a félrelépéssel. Azóta azonban sok idő eltelt és azt gondolom, ha Ön kitartott mellette, akkor valószínű, bizonyította párja azt, hogy Önt akarja.
Nagyon nehéz érzés az, amikor nem bízunk a párunkban, és igen, így tervezni is nehéz. Fontos lenne ennek a problémának a kezelése miatt is - és egy tervezendő házasság miatt is - hogy el tudja párjának azt mondani, hogy Önnek miért nehéz az, amikor ő elmegy inni a barátaival. Nagyon fontos, hogy érzéseket fogalmazzon meg, őszintén. Hogy olyan kor egyedül van és félelmek gyötrik, és nem akarja őt elveszíteni, és ha elképzeli azt, hogy esetleg más nő is belép a képbe, akkor önnek ez rossz. Fontos lenne, hogy azt tudassa vele, hogy könnyebben tudná kezelni ezeket az alkalmakat akkor, ha előtte elmondaná, mit terveznek a barátaival , utána pedig azt, hogy mi történt. Azt gondolom, ennek ellenére bármi megtörténhetne, de ha ő figyelembe tudja azt venni, hogy Önnek hogyan könnyebb, az már egy nagyon szép gesztus. Mindenképpen érdemes beszélni róla, és fontos, hogy saját magáról beszéljen, és ne vádaskodva a múlt történéseit vágja a fejéhez!
Az említett cikk kapcsán történt beszélgetés és viccelődés nem volt szerencsés, de Önnek, Polett, nem lenne szabad ezen agyalnia. Ez kicsit olyan, hogy mi lesz majd, ha 10 év múlva beteg leszek...? Nem érdemes a mának az örömét tönkretenni egy ilyen gondolatfüzérrel, mert akár gondolkozunk ilyeneken, akár nem a jövőt nem tudhatjuk. És akár mond ilyet, vagy nem mond, de majd tesz ilyet, ezt nem tudhatjuk előre.
Az viszont mindenképpen zavaró a párkapcsolatukban, hogy nem bízik benne feltétlenül és vannak önértékelési problémái. Biztos vagyok benne, ha ezeket - akár külső segítséggel - fel tudná dolgozni, meg tudná szüntetni - akkor jobban érezné magát. A saját bőrében is és a párkapcsolatában is. ha szükségesnek érzi, keressen bizalommal!


Üdvözlettel:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.