Nem tudom mitévő legyek,vajon "kivel járok jól"?

Rögtön a közepébe is csapok. Összemelegedtem egy sráccal, de kiderült , hogy kimegy külföldre. Igazából nem beszéltük meg hogy együtt vagyunk, és nincs kimondva, de a lelkünk mélyén érezzük az elkötelezettséget. "Szabad" embernek hisz mindenki, hiszen csak a legszűkebb baráti köröm tud a fiúról. Ám ez alatt megkörnyékezett több (pontosabban 3) srác is, akikből az egyik nagyon bejön. Vad és szenvedélyes, mondhatni teljesen összeillünk. Nem tudom mi legyen. Nagyon nehéz ellenállni a kísértésnek, és flörtbe is belekeveredtem. Mondhatni majdnem megcsaltam a "párom". Lelkiismeret furdalásom van, ezért nem hagytam magam, de annyira nincs, hogy ne flörtöljek. Azt tudni kell,hogy áprilisba lett vége egy hosszabb párkapcsolatomnak, és azóta nagyon "élek" és élvezem az életet. Egyébként, ha valakit szeretek és együtt vagyunk, akkor hűséges vagyok és nem csalok meg senkit. Mi lett velem, és miért csinálom ezt?? Akivel "együtt vagyok", aranyos, rendes, jó vele, talán túl rendes is, nem tudom. DE érzek annyi kötődést, hogy nem akarom megcsalni, de mégis a testem.... Nagyon nehéz. Mit kéne tennem, hogy jól jöjjek ki a dologból? ( egyátalán kijöhetek még jól?? :( )
Huszonéves lány

 

Kedves Kérdező!
Azt gondolom, fiatal vagy, bár nem említed a korod. Ez azért fontos, mert más dolog egy nő életében, ha fiatalon "csapongó", főleg egy hosszabb párkapcsolat befejezése után. Azt írod, hogy áprilisban lett vége egy hosszabb párkapcsolatodnak. Akkor ez azt jelenti, hogy a mostani még csak 3 hónapja tart? És a három hónapos kapcsolatod kimegy külföldre, sőt még megkörnyékezett három fiú. Azon gondolkozom, ha ez a helyzet a barátod jelenlétében, mi lesz akkor, ha kimegy? Hogyan fogsz tudni ellenállni a sok rajongónak majd? Azt gondolom, semmilyen elkötelezettségetek nincs egy ilyen helyzetben. És megbántanod sem kell őt. Abban a korban vagy, amikor keresel,kutatsz a megfelelő fiú után, főleg egy hosszabb párkapcsolat után. Nincs azzal semmi baj, ha úgy döntesz, hogy nem fogod vállalni a fiú külföldi tartózkodásával kapcsolatos megpróbáltatásokat. csak azért, mert az életkorod és a jelenlegi állapotod nem ezt diktálja. Szerintem szükséges a tapasztalatszerzés, hogy ezekben a helyzetekben is megismerd önmagad, hogy megtapasztald azt, mikor és kivel tudsz hűséges lenni, és milyen helyzetekben kivel nem tudod megtartani a hűséget. Fiatal vagy, tanulni kell. Ám egy dolog nagyon fontos! Ne hazudj és ne játszd el a másik bizalmát! Fontos ezekben a helyzetekben, hogy oda tudjunk állni a másik elé és azt tudjuk mondani, hogy "szeretlek, de van valaki, aki nem hagy nyugodni, akivel úgy érzem, dolgom van! És nem szeretnélek becsapni, ezért elmondom neked." Ez egy egyenes és önmagunkat vállalni tudó kiállás. Igaz, fájdalmat okozunk a másiknak, de ebben a másik iránti tisztelet és szeretet is benne van. És ez fontos, ezt ő is fogja érezni. Mert annál megalázóbb nincs, mint amikor egymás háta mögött történnek meg a dolgok és nem tiszteljük magunkat és a másikat annyira, hogy kiálljunk a kettőnk ügyéért, még akkor is, ha éppen a vége felé közeledik. Akkor is, ha pillanatnyi fájdalmat okozunk.
A máik gondolatom, hogy a párkapcsolathoz kevés a "jó ember" tulajdonság. Tűz kell és szükséges, hogy működjön a kémia is. És abban a fiatal korban, amiben éppen te lehetsz nem bűn, ha egy három hónapos kapcsolathoz nem ragaszkodsz, főleg úgy, ha a fiú külföldre megy ki.
Sok sikert kívánok a döntéshez, bízom abban, tudtam segíteni!


Üdv:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.