Hogyan tudnék ellazulni?

Tisztelt Doktornő!
23 éves nő vagyok, 3 éve élek komoly kapcsolatban. A problémám az, hogy kb 1 éve nehezen nedvesedem be szex előtt, illetve görcsös vagyok, és igen nehezen tudok ellazulni, csak a partneremre koncentrálni, állandóan mindenféle gondolatok kavarognak a fejemben. Meglehetősen stresszes vagyok, pedig igazából semmi komolya baj nincs, sőt szinte sokszor én kreálok valamit, ami miatt lehet aggódni. Ezt tudom magamról, mégse tudom leküzdeni. Emellett az önbizalomhiány is sok gondot jelent, másoknak akarok megfelelni, másokhoz hasonlítom magam... Például a párom exbarátnőjéhez, és már-már rögeszmémmé vált, hogy nála jobb akarok lenni, más akarok lenni. Az exbarátnőtől született egy gyermek is, akit most a párom nevel egyedül (külön élünk még). (Az exbarátnő nagy csalódást jelentett párom életében, és 5 éve már szakítottak, félévente beszélnek kizárólag telefonon, a gyerek miatt.) Úgy érzem kevesebb vagyok, mint a volt barátnő, hiszen én még nem tettem le semmit az asztalra, és sajnos a barátom családjától, nyilván a gyermektől is sokszor végig kell hallgatnom a volt barátnős történeteket, és ez zavar. A gyerekkel (8éves) egyébként jó a viszonyom, persze, nem sajátomként tekintek rá, de talán ez így természetes is. A párom nagyon megértő, és okom sincs aggódni, féltékenykedni, másokhoz viszonyítani magam, de valahogy nem megy. És sokszor vitázunk ilyenek miatt, olyankor el is mondom neki, hogy nem ő benne nem bízom, hanem saját magamban. A nedvesedés hiánya miatt voltam orvosnál, aki semmi testi okot nem talált, ezért érdekel, hogy esetleg ezek a lelki dolgok lehetnek-e a háttérben? Ha igen, mi a teendő ilyenkor? Hogyan küzdhetném le a felesleges idegeskedést, hogy tudnék csak arra koncentrálni, ami igazán fontos? Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült, de úgy éreztem, minden lehetséges okot leírok. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

 

Kedves Kérdező!
Nagyon nagy teher egy nő életében, amikor a párjának az exbarátnője vagy felesége "jelen van" a kapcsolatban, akár a szülők által is. De ha a párod neveli a gyermeket, az is azt mutatja, hogy nincs megelégedve a volt barátnővel, hiszen arra sem tartja alkalmasnak, hogy a gyermeket nála hagyja. Biztos vagyok benne, hogy párja szeret Téged, hiszen egy gyermekkel együtt választotta, ami azt jelenti, hogy méltónak találja arra, hogy részese legyen a gyereknevelésnek.
Sajnos a leírtak alapján azt gondolom, az önértékeléseddel van probléma. jó lenne tudni, min mentél keresztül, milyen volt az eredeti családod, az anyukáddal való kapcsolatod. ugyanis ezek a problémák sokszor gyermekkorból erednek. A női minta, amit egy édesanya mutat, nagyban meghatározza lányának a nőiséghez való viszonyát. vagy az előző párkapcsolataidban, ha voltak ilyenek, milyen élményeid vannak. nem tudod magad elfogadni, és ez sajnos a párkapcsolatban is kiütközik. Ez generálja a vitákat. Ez olyan probléma, amivel részletesebben kellene foglalkozni, terápiás vagy tanácsadási keretek között.
A nedvesedés hiánya is ebből fakad. ha egy nő nem érzi jól magát a bőrében, mint nő, az ágyban is kétségei vannak önmagát, vonzerejét, nőiségét tekintve, és ez a vágy hiányával jár. Amikor tudjuk hogy szeretkezni "kell", ám nem vágyunk rá úgy isten igazából, akkor nincs nedvesedés. Amikor a bizalommal vannak gondok, vagy a saját megítélésünk tart vissza az elengedettségtől, akkor sincs nedvesdés. Érzékeny műszer a nő, azonnal jelez, ha valami nincs rendben. Fontos lenne, hogy el tudd magad fogadni, hogy higgy abban, szeret a párod, hogy vonzó nő vagy. És hogy nem kell versengeni a volt barátnő fantomjával, mert Téged választott a barátod!
Ha ez egyedül nem megy, és segítségre van szükséged, keress bizalommal!
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Pszichológus, szexuálpszichológus, Párterapeuta, szexuálterapeuta, szextanácsadó

A rendelésem helyszíne:
Budapest, VI. kerület, Andrássy u 10. szám alatt található Stern palota
3. emelet, 311-es szoba

Tömegközlekedéssel:
Az Andrássy u 10. a Deák tér felől az Oktogon felé indulva gyalogosan 200 m, néhány perc alatt elérhető.
Az Opera oldalán, tehát az Andrássy út bal oldalán a Bajcsy Zsilinszky úti és az Opera földalatti megálló között félúton található.

Tömegközlekedéssel elérhető:
a Földalatti (1-es sárga metró), vagy a 2-es és 3-as metró Deák téri megállójától gyalogosan.
105-ös busszal
47-es villamossal

Autóval érdemes időt szánni a parkolásra.
Az Andrássy úton, a Révay utcában és a környező kis utcákban vannak parkolóhelyek.

Környező mélygarázsok:

Bazilika Mélygarázs
1051 Budapest,
Sas utca

Care Park Opera Parkolóház: Budapest, VI. kerület,
Székely M.utca 3.

Weiner parkolóház
Budapest, VI. kerület,
Weiner Leó u. 16.
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.