Bennem lehet a hiba, vagy ez már függőség?

Tisztelt Szakértők!

A párommal lassan 5 éve vagyunk együtt. A szexuális életünk kezdetben nagyon sokszínű volt és sűrű(mint minden friss kapcsolatban), viszont az elmúlt hónapokban (évekbe) ez megváltozott. Már csak hetente ha 1-szer szeretkezünk, pedig én többször igénylem. Viszont ő "velem nem". Inkább napközben erotikus tartalmú videók segítségével könnyít magán. Azt meg kell említenem, hogy előttem előfordult, hogy fizetős lányokhoz járt. És a kapcsolatunk alatt is volt néha olyan gyanúm, hogy kapcsolatba lép 1-2 ilyen lánnyal(bár bizonyítékom nincs, hogy meg is történt a kapcsolat vagy csak érdeklődött). Mostanában viszont olyan honlapokra regisztrál ahol alkalmi szexuális kapcsolatra vágyó embereket lehet találni. Azt kétlem, hogy tett is volna ennek érdekében több lépést, mert bármikor elérem telefonon, vagy van, hogy otthon van egész nap(szüleimmel lakunk, szóval nem vihet fel senkit).
Próbáltam tenni az ügy érdekébe, vettem fel erotikus fehérneműt, sőt tudja jól hogy ha kell tudok vad és szenvedélyes is lenni. De ennek ellenére mégis visszautasít, ha csinálunk valamit általában mindig ugyan abban a pózban szeretné. Úgy érzem, hogy bennem van a hiba, vagy egyszerűen kevés vagyok neki. Kérem, ha van valami jó tanács,segítsenek. Vagy, mitől lehet ilyen a párom?

 

Kedves Kérdező!
Sajnos egy ilyen férfiúi magatartás azt az érzést szüli a nőkben, hogy velük, a női lényükkel van a baj. Pedig nem. Azt gondolom, Te tényleg mindent megtettél a kapcsolatotokért, hogy szexuálisan is érdekes legyen. Az elején működött is. Azt kell mondjam, hogy nem a Te hibádból kifolyólag hagyott alább.
Azt gondolom, hogy bizonyos mértékig az erotikus videók nézegetése még beleférne a kapcsolatba, akár közösen nézve megy izgalmas kiegészítője is lehet a szexuális életnek. Ám abban a pillanatban, amikor ez a tevékenység átbillen, napi rendszerességűvé válik, zavar Téged, akkor már a párkapcsolat szempontjából (is) káros. És ha ez még keveredik olyan aktivitással, regisztrációkkal, kapcsolat teremtéssel, ami egyébként is bizalomvesztéssel jár, sajnos ez tényleg megkérdőjelezi a másik fél számára a kapcsolat fenntathatóságát. A férfiak, akik partnerük mellett űzik ezt, sok esetben nem azért teszik, mert megunták partnerüket. A Ti esetetekben a párod nem azért bóklászik szexuális szolgáltatást kínáló oldalakon, mert Te nem felelsz meg neki. Mondhatnám azt is, hogy bárki lenne a párja, ugyan ezt csinálná. Sejtésem szerint a párodnak kötődési problémái vannak, amiért igazán az egészen kicsi gyermekkorban kialakult anya-gyermek kapcsolati minta a felelős. Valószínűnek tartom, hogy az anya magatartása nem nyújtotta párod számára a biztonságot, és a párkapcsolatban meglévő biztonságtól megijed, és olyan dolgokat művel, ami ambivalenssé teszi azt. Van biztonság, de keresi a futó kapcsolatokat. Ha nem is a valóságban, de nagyon intenzíven, fejben megélve azt. A szexuális együttlétek ritkulása és a maszturbáció sűrűsödése azt mutatja nekem, hogy párod szorong, azért, mert azt a fajta közelség, amiben benne vagytok, félelemmel tölti el. Tudom, ez furán hangzik. De írok egy példát. Van egy kisbaba, és amikor ő jól érzi magát, egyszer az anyukája otthagyja, elérhetetlenné válik a baba számára, aztán ez többször megismétlődik. A baba jelzéseire sem ad választ, teljes mértékben elérhetetlen. Aztán egyszer csak megint felbukkan az anya és megint folytatódik tovább a közeli együttlét majd ismét eltűnik. A baba megtanulja, hogy a közelség után lesz egy eltávolodás, és a közelség megélésekor elkezd szorongani, hogy mikor jön ismét az eltávolodás. Ha egy ilyen kötődési mintája van a párodnak, akkor egy meghitt kapcsolatban elkezd szorongani, és attól fél, mikor hagyod el, mikor leszel elérhetetlen (mint amit pici gyermekként megélt). Sajnos hiába nyugtatod, hiába mondanád el, hogy szereted, nem fogod elhagyni, ezek olyan erős, ősi lenyomatok bennünk, hogy ezt nem lehet felülírni egykönnyen. Ezzel mindenképp szakembert kellene megkeresnetek. párkapcsolati tanácsadásra eljönnötök. Bízom benne, hogy segítettem megérteni a problémát. Ezzel mindenképpen dolgozni kell szakember segítségével!
Üdvözlettel:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Pszichológus, szexuálpszichológus, Párterapeuta, szexuálterapeuta, szextanácsadó

A rendelésem helyszíne:
Budapest, VI. kerület, Andrássy u 10. szám alatt található Stern palota
3. emelet, 311-es szoba

Tömegközlekedéssel:
Az Andrássy u 10. a Deák tér felől az Oktogon felé indulva gyalogosan 200 m, néhány perc alatt elérhető.
Az Opera oldalán, tehát az Andrássy út bal oldalán a Bajcsy Zsilinszky úti és az Opera földalatti megálló között félúton található.

Tömegközlekedéssel elérhető:
a Földalatti (1-es sárga metró), vagy a 2-es és 3-as metró Deák téri megállójától gyalogosan.
105-ös busszal
47-es villamossal

Autóval érdemes időt szánni a parkolásra.
Az Andrássy úton, a Révay utcában és a környező kis utcákban vannak parkolóhelyek.

Környező mélygarázsok:

Bazilika Mélygarázs
1051 Budapest,
Sas utca

Care Park Opera Parkolóház: Budapest, VI. kerület,
Székely M.utca 3.

Weiner parkolóház
Budapest, VI. kerület,
Weiner Leó u. 16.
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.