Tetszem vagy nem tetszem?

Egy férfival ismerkedtem meg a munkahelyemen, és úgy éreztem, hogy tetszem neki, ami nagy örömmel töltött el. Ezt abból gondoltam, hogy napi szinten abban az irodában lófrált ahol én dolgozom, sokszor akkor is, ha semmi dolga nem volt ott. Ha bejött az irodába, akkor 95%-ban velem beszélgetett, mesélt magáról, szemeztünk, poénkodtunk, stb. Ha a folyosón, ebédlőben véletlen összefutottunk, azonnal hozzám csapódott. "Titokban" figyelt, amikor azt hitte, hogy nem nézek oda. Meg ilyesmik. Aztán az egészet hirtelen mintha elvágták volna, nem jött többet, nem telefonált, a kedvességemet nem viszonozta, ráadásul a múltkor berágtam, mert láttam ,hogy észrevett a folyosón, de még csak nem is köszönt.
A férfi egyedülálló, legalábbis amennyire én tudom, bár persze attól még vágyódhat valakire, 40 éves elmúlt. Elég zárkózott, és kissé önbizalomhiányos is.

Ilyenkor vajon én képzelem bele, hogy tetszem neki? Vagy a férfival van valami gond, amiért így viselkedik?

 

Kedves Kérdező!
Egy nőnek nagyon rossz érzés, amikor érzékeli, hogy tetszik valakinek, aztán ez a lassú, izgalmas, pici évődésekkel teli, egymásra figyelős folyamat - mondhatnám úgy is, hogy a szexuális játékkal teli időszak - hirtelen abbamarad. Az ismerkedésnek ez egy fontos és szép szakasza, amiből a szerelmesek sokáig tudnak építkezni. A legkisebb jelzésnek is hatalmas jelentősége van. Ott lebeg az ismeretlenség titokzatossága. Ezeket a jelzéseket nem lehet félreérteni, hiszen oda-vissza működnek. Általánosságban amilyen izgalmas az egyik félnek ez a játék, olyan a másiknak is.
Két gondolatom van a problémát illetően. Ha nincs párkapcsolata a férfinek akkor a viselkedése mindenképpen az önbizalomhiány miatt változott meg. Valószínű, határozottan megfogalmazta magában azt, hogy te tetszel neki, és ettől jól berezelt. Kicsi idő kell neki ahhoz, hogy "akklimatizálódjon" a helyzetben. Most azt érezheti amikor meglát Téged, hogy "na úristen mit is csináljak álmaim nőjével"! Igaz, hogy 40 éves, de egy 40 éves férfinek is lehetnek negatív tapasztalatai, ismerkedési nehézségei. Egy határig el tudnak menni az ilyen problémával küzdő férfiak, de továbbjutni nehéz nekik. Ilyenkor érdemes türelmesnek lenni, vagy segíteni kicsit, akár kedvesen odalépve, mosolyogva, valami semleges témával, ami nem okoz benne feszültséget. Lehet, hogy az apró jelzés részedről átbillenti a nehézségen.
Ha viszont nős vagy tartós kapcsolatban él, akkor teljesen érthető a reakciója, visszavonulást fújt. Mert a Te "tetszési index"-ed olyan mértéket ért el, ami már a lelkében zavart okozott, nem akarja kockáztatni a jelenlegi kapcsolatát, házasságát. Mindenképpen légy türelmes és ki fog derülni, melyik verzió a történtek oka. Apró segítő próbálkozások lehetnek részedről, de csak olyanok, aminek elutasításakor nem sérülsz, nem fogod azt érezni, hogy nevetségessé váltál.

Üdvözlettel:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.