Az önkielégítés miatt nem jó a szex?

Kedves Bibók Bea szextanácsadó,

Azt szeretném megkérdezni, hogy baj-e az, hogy nemcsak a párommal szeretek szexleni, de egyedül is szeretem csinálni, vibrátorral. Néha talán még jobban is élvezem így a szexet, mint a párommal. Ez normális? Gyakran érzem, hogy ha rám tör a vágy, akkor a vibrátoromhoz nyúlok, és nem a páromhoz bújok. Sokat gondolkodtam már azon, hogy ez miért alakult így, és egy cikkben azt olvastam, hogy ha egy nő megtanul egyfajta módon maszturbálni és azt megszokja, akkor az nagyon befolyásolja a nemi életét. Ez lehet a magyarázat? Mit tegyek? Bánt a dolog. Köszönöm.

 

Kedves Kérdező!
Ne legyen lelkiismeret furdalása amiatt, hogy szeret maszturbálni! A maszturbáció remek dolog, fejleszti az önismeretet, segít megtanulni azt, hogy mi a jó nekünk, szexuális önismerethez vezet, és könnyebben éli el a rendszeresen maszturbáló nő az orgazmust! Tehát az a tény, hogy szívesen nyúl a vibrátorához, nem jelent problémát. Úgy fogalmaz, hogy " nemcsak a párommal szeretek szexelni". Ez azt mutatja nekem, hogy vele is szeret, tehát az együttléteik nem váltak unalmassá.

Tény, hogy egy vibrátor más érzetélményeket tud nyújtani, mint egy hímvessző. Esetleg a maszturbálás során bátrabban fantáziál, mint a párjával való szerelmeskedéskor, és ez nagyobb élményt nyújt Önnek.

Azt gondolom, hogy ha a párjával való együttléteik alkalmával "bedobja" a vibrátort, és közösen alkalmazzák, egy nagyon pezsdítő közös szexuális élményhez vezethet! Biztos vagyok benne, hogy párját is izgatni fogja ez az új játék, annak látványa, hogy Ön hogy élvezi ezt a fajta örömet! legyen bátor, avassa be a párját akár a szexuális fantáziáiba is, akár együtt szerelmeskedés közben is szőhetnek történeteket, izgalmas szexuális helyzetekről. Ne aggódjon amiatt, hogy ha megszokja a maszturbálást, akkor csak az nyújt örömet! A párjával közösen több mindent is kipróbálhatnak, ha Ön kezdeményezi ezt az új fajta közös játékot, akkor lehet, hogy egy új minőségű szexuális együttlét kapujában találják magukat.
Ajánlom figyelmébe a Nők Lapja Cafe-n írt cikkemet, ami a maszturbálásról szól.
A link: https://www.nlcafe.hu/szexesmas/20130528/onkielegites-gyerekkorban/
Sok sikert kívánok:
Bibók Bea
Párkapcsolati - és szextanácsadó
30-9345-094Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.