Már nem akar engem?

Kedves Doktornő! Mi 18 éve vagyunk házasok. A férjem 1,5 éve külföldön dolgozik. Korábban is előfordult, hogy más fele keresett "kalandot". Amiről tudok, egy facebook-os szex chat party, amit volt alkalmam elolvasni (sajnos), valamint több órás telefonos beszélgetés. Ez csak, amióta külföldön van, de előtte már regisztrált a love.hu- társkereső oldalon. Az elmúlt néhány hónapban kezdtem el érezni, hogy mintha taszítana magától. Próbáltam felkelteni az érdeklődését, de nem túl sok sikerrel, mintha nyűg lett volna számára együtt lenni velem. A legutolsó alkalommal, amikor 4 hét után hazajött, mindenféle dologgal előhozakodott, hogy mennyire bosszantja, és hogy emiatt feszült. Úgy gondolom, hogy ha 4 hétig nincs nővel, akkor nem emiatt kellene bosszankodnia, kellemesebben is eltölthettük volna az időt. Természetesen nem is voltunk együtt. Viszont a társkereső oldalt az elmúlt 1,5 hónapban napi rendszerességgel látogatta. Nincs rá bizonyítékom, hogy van valakije, csak érzem. Ha próbáljuk megbeszélni, hajlandó beszélni róla, de nem érzem úgy, hogy igazat mondana. A korábbi alkalmakkal is tagadott, csak akkor vallotta be, amikor egyértelműen bebizonyosodott, hogy "lebukott". Ma küldött egy cikket az impotenciáról, azzal, hogy reméli, hogy nem az. Nem gondolnám, hogy az lenne. Amikor rákérdeztem, hogy jól érzem, hogy nem kíván-e már, az volt a válasz, hogy mindig a családi problémákról beszélünk és hogy nem vagyok elég nőies, de amúgy kíván. Nem tudom, hogy hogy tudnék nőiesebb lenni, ha már nem is érzem magam nőnek mellette. Annak ellenére, hogy ahogy észrevettem, más fele kacsingat, előfordulhat, hogy tényleg egészségügyi problémái lennének? De akkor nem kellene komolyabban vennie, nem kellene lemondani a dohányzásról és az alkoholról? Van még értelme folytatni így ezt a párkapcsolatot?

 

Kedves Kérdező!


Több szempontból van nehéz helyzetben. Először is, mert külföldön dolgozik a férje, másodszor, mert nem őszinte Önhöz, harmadszor pedig azért, mert magára marad a problémájával.
Én a megoldást egy őszinte beszélgetésben látnám, de ahhoz ő is kellene. Szükséges lenne arra, hogy ki merje mondani nyíltan, hogy tényleg egészségügyi problémáról van-e szó. Mert ha igen, akkor ez is megmagyarázhatná részben a viselkedését. Szégyenli Ön előtt és azért próbálkozik társkeresővel, vagy szexchat-tel, Be szeretné önmagának bizonyítani, hogy nem vele van a baj. De ennek sem ez a módja. Ha impotenciára gyanakszik, akkor érdemes lenne egy urológust felkeresnie, hogy az esetleges szervi problémát kiszűrje. Ha nincs szervi probléma, akkor pedig egy szexuálpszichológust kellene keresni, aki az impotencia lelki okait tárná fel. És ez a megoldás a férjének segítsége lehetne abban, hogy rendeződjenek a problémái.
Egészen más a helyzet, ha ő ezzel az impotencia ötlettel csakis a kis üzelmeit szeretné leplezni. Ha nem meri felvállalni a kettejük között húzódó problémákat és csak lavíroz a kétes "megoldások" között. Nem írta életkorukat, de akár a férje lehet olyan korú ( a házas éveik számát tekintve, ha nem korán házasodtak), hogy akár kapuzárási pánik jelei mutatkoznak. Azok az idősödő férfiak, akik megrettennek a közelgő idős kortól sokszor elkövetnek olyan meggondolatlan lépéseket, ami a férfiasságuk megerősítését szolgálja, ám nyilván árt a párkapcsolatnak. Ilyen a szexchat. vagy az estleges harmadik (sokszor irracionálisan fiatal nő személyében) megszerzése.
És van még egy verzió, és ez az, hogy a fent említett egyik eset sem állja meg a helyét, pusztán kialakult vagy kialakított egy külső kapcsolatot a párja, és azt akarja leplezni. Nyilvánvaló, hogy a távolság nem tesz jót a párkapcsolatuknak, ebben a helyzetben sok férfi csillapítja szexuális vágyát alkalmi kapcsolatokkal és ez idővel életformává is válhat. Amikor hazajövök, jó férj és apa vagyok, amikor elmegyek, az az én családon kívüli életem, és arról senkinek nem kell tudni! - gondolhatják ők.
Mindenképp javaslom, hogy határozottan mondja el neki az Ön gondolatait, és kezdeményezzen egy komoly beszélgetést, amiben elmondja, hogy problémákat érez kettejük között. Jó lenne, ha nem vádaskodó hangnemben zajlana, hanem főként magáról és az érzéseiről, a becsapottságáról beszélne, arról, hogy Önnek mit jelent ez a helyzet, a bizalom megingása, és Ön hogyan érzi magát. Biztosítsa arról, ha egészségügyi probléma van a háttérben, abban is segítségére lesz. Jó megoldás lehetne, ha eljönnének párterápiára, de ehhez a férje motivációja is szükséges.Sajnos, ha ezek után sem partner a férje az őszinte beszélgetésre, vagy a párterápiás tanácsadásra -és csak simlis válaszokat ad - akkor sajnos Ön tényleg döntés előtt áll.
Bízom abban, hogy a külső segítség mellett döntenek majd!
Sok sikert kívánok Önnek!


Üdvözlettel:
Bibók Bea
Szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.hu


 Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.