Csak szerető?

Kedves Bibók Bea Szakértő!
Van olyan, hogy valaki "csak" szeretőnek jó?
Mert teljesen más az érdeklődési kör, zene, film, színház. Valaki modern, valaki elvontabb és mégis egy véletlen folytán együtt töltenek egy estét-ami folytatódik fél évig-, de érzik, hogy az ágyon kívül nem igazán működne sem az élet sem a baráti kör . Mégis, ha megszakad teljesen a kapcsolat mindkét félben van egy erős hiányérzet. Ami nem igazi szerelem, hanem inkább egy erős kívánalom. Ilyen létezik? Szegényesnek mondható?
Sajnos nekem volt egy ilyen kapcsolatom, ahol az agyammal egyértelműen tudom, hogy nem illünk össze a hétköznapokon viszont azt a rezgést nem kapjuk meg attól akivel együtt élünk, akivel passzolunk más értelemben...
Mi a véleménye? Nagyon másak vagyunk és emiatt szakítottunk, de egy ŰR maradt. És nem csak a konkrét testi dologra, gondolok, hanem ha csak megöleljük egymást. Ugyan akkor másként nem megy.
Köszönöm!
Szeretettel: Z.

 

Kedves Z!
Én úgy értelmezem a leírtakat, hogy volt az életében egy olyan kapcsolat, amiben úgy érezte, - egészen más ember lévén - hogy csak a szex működik, de az csodálatosan. Aztán a józan esze azt diktálta, hogy szakítania kell az illetővel mivel volt már egy kapcsolata, amiben éppen benne élt, ami több síkon is tudott működni(feltehetően). De hiányt érzett, hiányzott az előző amiről ugyan azt hitte csak szex. De ha már olyan rezgésről beszél, ami csak egy megölelésnél is aktivizálódik, akkor valami más is van ott. Nehéz a helyzet, mert tulajdonképpen a külső szexkapcsolat betört egy már meglévő kapcsolatba, ami talán kicsit ellaposodott.
Kérdésére válaszolva, létezik, hogy egy emberrel csak a szex működik. De mégis elgondolkoztató, mert ha rezgésről is beszél, akkor ott van a szex mellett valami otthonosság is. Én itt érzek intimitást még akkor is, ha leginkább a szexre volt lehetőség, hiszen volt mellette egy állandó kapcsolat.Az állandó kapcsolat működik racionális síkon, anyagilag, logisztikailag, intellektuálisan, de valami hiányzik. A meghittség és a szex. A szenvedély.
Egy jó kapcsolathoz három dolog kell. Hogy a férfi izgassa az intellektusunkat és a puncinkat és el tudjuk fogadni a szívünkkel. Az állandó kapcsolat érzésem szerint a punciját nem izgatja, de remekül tudnak együtt élni, jönni-menni, barátokkal együtt lenni. A szeretői kapcsolatban" pedig a hiányzó láncszem működik. Egy létező hiányt tölt be. A szexet, ami mellé egy titkos intimitás is társul.
Fontosnak tartanám, hogy azon gondolkozzon el, vajon, mi vezetett oda, hogy ez a szeretői kapcsolat létre tudott jönni? Mi miatt tudott belépni az életébe? Ezek után hogyan van Ön a jelenlegi párjával?
Vele miért nem működik a szex? Nem kívánja? Kisebb az étvágya? Nem tudja mellette megélni nőiségét? Egy nőnek meg kell élnie a potméter minden fokozatát, a "királynőtől a kurváig". Ugye érti? Egy férfi ki tudja hozni a nőből mindezt. Talán ez nem sikerül párjának?
Érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy mit szeretne? Amit szeretne, abban képes-e párja partner lenni?
Mindezt természetesen egy szakember segítségével kellene tisztázni! Mert nem cél, hogy boldogtalanságban élje le életét, a jelenlegi kapcsolatában intimitás és szex hiánnyal küszködve, szeretőt tartva.
Fontos lenne, hogy ezeket az érzéseket egyetlen partner oldalán tudja kiélni.
Nyilván nagyon sok egyéb körülményt is ismerni kellene ahhoz, hogy konkrétabb megoldást tudjak ajánlani. Vannak-e gyerekek, milyen hosszú a mostani kapcsolata? És sorolhatnám...
Ha úgy érzik, szeretnének szakemberrel együtt dolgozni, keressenek bátran!
Üdv:
Bibók Bea
Család- és párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.