Miért vagyok biszexuális és miért vonzódom az idősebbekhez?

Kedves Tanácsadó!
18 éves lány vagyok és elég összetett a problémám. Régóta érzem, és mostanra már biztosan tudom, hogy biszexuális vagyok. Az érdekelne, hogy ez mitől és miért alakul ki? Még sosem volt párkapcsolatom, szűz vagyok, de dúlnak a hormonjaim, testileg és lelkileg is szükségem van már egy társra, legyen az férfi, vagy nő. Viszont egyszerűen képtelen vagyok felvállalni, hogy biszexuális vagyok így semmi esélyem a nőknél. Pedig az esetek többségében inkább a saját nememhez vonzódok. És hamar leszek szerelmes. Egy nő intellektuálisan intenzívebben vonz, mint egy férfi, bár arra is volt példa.
A másik problémám, hogy mindemellett valószínűleg apa- és anyakomplexussal is meg vagyok áldva, mert mindkét nemből a 30-45 közötti korosztály érdekel. Ez már beteges? Teljesen tanácstalan vagyok, és nem tudom felvállalni az érzéseimet. Sokáig szerelmes voltam egy a megjelölt korosztály felső határát is kissé átlépő nőbe, de sosem tudtam volna bevallani neki. Már alább hagyott a vonzalom és egy új, valamivel fiatalabb hölgy iránt kezdek szerelmet érezni. Csak rá tudok gondolni, alig várom, hogy újból beszéljünk. Persze mindkét említett nő hetero kapcsolatban él. Hihetetlenül fájó érzés mindig ilyen abszurd, és viszonzatlan szerelmekbe bonyolódni. Megtörténhet valaha, hogy mégis viszonzásra találnak az érzelmeim? És ha megtörténne, miből vehetem észre, hogy az illető nem csak kedvel és természeténél fogva közvetlen és kedves velem, hanem tényleg érdeklem, mint nő?
Mit kezdjek ezzel a helyzettel? Úgy érzem leginkább egy idősebb nővel tudnék boldog lenni... Hogyan szerezhetem meg ezt, anélkül, hogy sérüljek? Nagyon megvisel a dolog lelkileg.
Válaszát előre is köszönöm!

 

Kedves Kérdező!
Biszexuálisnak azokat az embereket nevezzük, akik mindkét nemhez vonzódnak. Azt gondolom, ha Te ezt ilyen határozottan érzed,- bár még nem volt szexuális kapcsolatod - akkor ez így is van. A vágyak megjelenés és intenzív vonzódás már ennek a jele. Azonban azt gondolom, hogy mielőtt ezt végleg kimondanád és esetleg vádolnád önmagad, mindenképpen kellene szexuális tapasztalatot gyűjtened. Hiszen más a fantázia és más a valóság. Ha nem tudod magadban elfogadni és megengedni magadnak, hogy Te mindkét nemhez vonzódsz, akkor érdemes lenne ezzel egy szexuálpszichológust felkeresned. Mert az első lépés az önelfogadás. Szexuális kapcsolatot is csak úgy tudsz kezdeményezni, ha elfogadtad azt, hogy biszexuális vagy. Ez lenne a legelső lépés ahhoz, hogy kiegyensúlyozott emberként jól érezd magad a bőrödben.
Freud szerint mindenki biszexuális alapvetően életének egy szakaszában. Sok mindentől függ elég összetett okai vannak annak, hogy valaki biszexuálissá válik. Valószínű, hogy ha a korai gyermekkorban nem tisztázódott a nemek elkülönülése, akkor előfordulhat, hogy a gyermek idővel biszexuálissá válik. Lehetséges, hogy csak a vágy van meg benned és ha tényleges szexuális kapcsolatra kerülne sor, akkor már nem is működne. Bár biszexualitásról beszélsz, a leveledben csak nőkről olvasok. Azt is tisztáznod kellene magadban, hogy biszexuális vágyaid vannak, vagy leszbikus vágyaid? És ennek megfelelően kellene dolgoznod az elfogadáson.
Az, hogy Te az idősebb generációhoz vonzódsz, számomra azt mutatja, hogy kicsi korodban az anyukáddal való kötődés sérült. Te azt írtad, hogy apa - és anyakomplexusra gyanakodsz. valószínűleg tartom, hogy vagy nem kaptad meg a megfelelő figyelmet és szeretetet a szüleidtől, vagy korán meghalt valamelyik szülőd, aki nagyon hiányzott és ezt szeretnéd pótolni a párkapcsolatban. Azt az érzést is szeretnéd megélni a szexuális vonzódás mellett, hogy vigyáznak rád, hogy dédelgetnek, hogy a felelősséget leveszik a válladról. Még azt gondolom, hogy a háttérben esetleg lehetséges, hogy valamilyen kora gyermekkori szexuális zaklatás is állhat. Vajon volt-e ilyen élményed?
Összességében azt tanácsolom, hogy - annak érdekében, hogy fel tudd dolgozni azt a felismerést, hogy esetleg biszexuális vagy - keress egy szakembert, aki megerősít az önelfogadást illetően. Esetleg érdemes lenne feldolgozni a szüleiddel való kapcsolatodat is.
Ha segítségre van szükséged, keress bizalommal!


Üdv:
Bibók Bea
Szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.