Lehetek terhes?

Kedves Bea!

A helyzet a következő. Április 22-én volt a menzeszem első napja. Ezt követően, május 1-jén volt egy görbe estém a partneremmel. Mivel nem szedek fogamzásgátlót, és ezt tudta is, ezért kb 30 másodpercig volt bennem, és nem is ment fel teljesen. Tehát nem bennem ment el, de azóta még nem jött meg a menstruációm, és szeretném tudni, h ilyen körülmények között mekkora esélye van a teherbe esésnek, mennyire van okom aggódni? Az a baj, hogy már annyira rástresszeltem erre az egészre, hogy valószinűleg ezért is késik a menzeszem. Hozzáértők őszinte válaszát várom, hogy mit tehetnék ebben a helyzetben? Előre is nagyon köszönök minden választ.

 

Szia Misspill!
Azt nem tudhatom, hogy terhes vagy-e! hiszen védekezés nélkül bármikor teherbe lehet esni egyetlen szerelmeskedés alatt is egy kósza spermiumtól. Tehát ezt nem tudhatjuk. De ha félsz, akkor vegyél a gyógyszertárban egy terhességi tesztet, 1000 Ft alatt lehet kapni, és az már az egy hetes terhességet is kimutatja. Félni akkor lesz okod, ha feszül a melled és érzékennyé válik, miközben a mensesed nem jön meg. Abban az esetben, ha másodszor is kimarad a vérzésed, már nőgyógyászati vizsgálat is indokolt lenne. A menstruáció késhet bármilyen okból, fáradság miatt, stressz miatt, azért is mert már ezen görcsölsz. De hosszú távon javaslom neked, oldjátok meg a fogamzásgátlást, vagy használjatok óvszert, mert ez így előbb utóbb kockázatos üggyé válik.
Üdv: Bibók BeaElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.