Miért választja a párom helyettem az önkielégítést?

Tisztelt Doktornő!

Párommal három éve vagyunk együtt, két éve együtt is lakunk, ő 32 éves, én 25. A kapcsolatunk kezdetén nagyon aktív szexuális életünk volt, mivel távkapcsolatban éltünk, ahogy összeköltöztünk, a folyamatos munka miatt ritkultak az alkalmak, heti 1-2-szer bújtunk ágyba egymással. De ez mindkettőnknek megfelelt, mert többnyire fáradtak voltunk hozzá. Két hónapja született meg a fiúnk. Már a terhesség alatt sem akart hozzám érni a párom, hogy nehogy baja legyen a babának, majd szülés után hivatkozott a gyermekágyra, majd egy fertőzésre, amit összeszedett, most pedig általában nem bírom a tv elől elrángatni. Akármit teszek - szexis fehérneműt és hálóinget veszek - ő már csak akkor jön be a szobába, ha én alszom. Ezt véletlennek gondoltam, de pár napja felfedeztem a számítógépen, hogy a párom pornó oldalakat böngész, míg én alszom, és a szennyeskosárban lévő ruhákon található foltok alapján ezután önkielégítést is végez. Én teljesen magamba roskadtam, eddig sem volt sok önbizalmam, de most már semennyi nincs. Fogyókúrázom is, hogy leadjam a néhány felesleges kilót, ami rajtam maradt, de feleslegesnek tűnik, mert a párom helyettem önmagát választja. Folyamatosan kérdezem tőle, hogy tetszem e neki, vagy hogy sokat változtam e, esetleg megviselte e az apás szülés, vagy hogy van e egyéb baj, de mindig hárít, és szerinte feleslegesen próbálok problémázni. Szeretem a párom és összeköt minket a baba is, de egyre rosszabb lesz a kapcsolatunk, én pedig nem akarok egy egyszerű lakótárs lenni. Ha ez így folytatódik, félek, hogy rámegy a kapcsolatunk.

 

Kedves Kérdező!

A baba érkezése minden pár életében nagy változást hoz. sok férfi már attól az időszaktól nem szeretne szerelmeskedni párjával, amikor kicsit kezd domborodni párjának a hasa. Ugyanis a NŐ, a szexuális partner ekkor már a hasában hordja közös gyermeküket, akit félt a leendő apa. Ettől kezdve szexuális partnerére pedig mint anyára tekint a leendő apuka. nem akar oda behatolni, ahol a gyermek van, nehogy megsérüljön, nehogy kárt tegyen benne. Aztán ahogy a has domborodik, ez az érzés egyre erősödik a férfiben, egyre kevésbé kívánja a nőt, hiszen bűnös dolognak tartja a szeretkezést. Ez nem minden párkapcsolatra igaz, nem minden várandósságra, de ez a faramuci helyzet sok esetben felüti a fejét.
Vannak férfiak,akik mindezt a szülés után élik meg. Amellett, hogy a baba érkezése egy párkapcsolat fejlődésében is nagy mérföldkő. Az új életritmus, a több felelősség, a mindennapok átszervezése, az anyagi terhek is megnehezítik a párok életét, Ekkor a férfi azt érzi, hogy a NŐ-ből anya lett, akihez neki most nincs joga, hiszen a kisbabának van rá szüksége. Persze az is hozzájárul ehhez a "magatartáshoz", hogy az apa szerepét még nem tudja megélni, hiszen ő nem hordta a szíve alatt a kisbabát 9 hónapig, mint a felesége, párja, ezzel ő a baba születése után szembesül. Az apának ez egy nagyon új helyzet, amihez esetleg nehezebben alkalmazkodik.
Párja önkielégítésének hasonló okai vannak. A maszturbálás egy feszültség levezető eszköz. "Önmagunk szeretgetése", annak a pótlása, amire vágyunk. A férje vágyik Önre, de bűnösnek érzi ezt az érzést, hiszen a kisbabától venné el Önt. Ő így gondolja, a valóság viszont nem ez. De Ő azt érzi, hogy nem tehet ilyet a gyermekével. nem veheti el Önt tőle. Ha Ön belegondol ebbe, talán látja ennek az érzésnek a szépségét. A párja lemond Önről a baba érdekében, a maszturbálás pedig egy olyan érzés pótlása, amit Öntől vár és szeretne megkapni, de emiatt az érzés miatt bűnösnek érzi magát. Nehéz érzés ez párjának, és Önnek is. Hiszen Ön is vágyik szerelemre, arra, hogy megkapja a nőisége a visszaigazolást szülés után is. Vágyik arra a szexuális örömérzésre, ami korábban megvolt Önök között.
Javaslom Önnek, hogy beszélgessen a párjával mondja el neki, hogy mennyire hiányzik Önnek. Javaslom, hogy a saját érzéseiről beszéljen, az nagyon meg tudja érinteni a párját. Mondja el neki, hogy tudja, neki is milyen nehéz most ez a helyzet.
Bízom benne, hogy a válaszomból kitűnik, hogy férje nem Önt nem szereti, hanem, bármily paradoxon is a helyzet, Ön után epekedik.
Ha pedig nem tudnak erről beszélgetni, akkor javaslom a párterápiát, hogy ne állandósuljon ez a helyzet, a rossz érzésekkel teli önvád, és hogy mindkettőjüknek érthetővé váljanak azok a párkapcsolati változások, amiken éppen átesnek.
Ha úgy érzik,keressenek bizalommal:
Bibók Bea
Szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.