Nőiesség pótlás vagy harisnya fetisizmus?

Tisztelt Szakértő!

Az lenne a kérdésem, hogy fetisizmusnak lehet-e nevezni azt, ha a barátnőmön szívesen látom, tapintom minden szeretkezéskor a harisnyát vagy más csinos fehérneműt?

Hat éve vagyunk együtt, külön élünk, 25 évesek vagyunk. Mondhatni nincs ebből problémánk, kompromisszumokkal megoldjuk, általában szívesen felveszi a kedvemért, de amikor nagyon nem szeretné, akkor nem erőltetem rá. Én úgy érzem, hogy a látványa és a tapintása egy pluszt ad, nőiességet, szexiséget. Nagyon vonzó a személyisége, akkor is gondolok rá elég gyakran, hogy milyen lenne harisnyában (vagy anélkül) szeretkezni, amikor nem vagyunk együtt. Talán ez betudható annak, hogy én többet kívánom vele a szexet, mint ő, bár ez a közeljövőben változni fog, szívesen szakít erre több időt. Nagyon szeretjük egymást, jól kijövünk egymással, csak a szex és a nőiessége lehetne több. Nekem több a fantáziám, nyitottabb vagyok, de lehet, hogy ez férfi jellem. Úgy érzem, hogy ő is szívesen szeretkezne többet, viszont gátlást érzek benne, valamiért nem meri megmondani vagy úgy cselekedni, ahogyan az természetesen lenne egy 25 éves egészséges nőtől. A szülei konzervatívnak mondhatók. Én segíteni szeretnék neki, megnyitni, "bátrabbá" tenni, kiélvezni a fiatalkor előnyeit, viszont nem szeretném, ha a harisnya-tetszésem elfajulna és megijeszteném, eltaszítanám őt (így hat év után se).

Próbáltam utána olvasni a harisnya fetisizmusról, hogy honnan jöhet, milyen fokozatai lehetnek, de szinte mindenhol csak "betegségként" kezelik a dolgot. Én úgy érzem, hogy nem betegesen imádom a harisnyát, nem táplálok perverz gondolatokat róla, csak egy kicsit túlfűtöttnek érzem magam, plusz még hogy a barátnőm is nagyon tetszik.

Zárszóként még annyit mondanék, hogy talán a nőiességet próbálom meg tudat alatt ellensúlyozni a harisnyával és más fehérneművel, amit egy kicsit hiányolok a barátnőmnél.

Köszönöm idejét és türelmét!
Dávid

 

Kedves Dávid!
Azt gondolom, hogy ha egy férfit izgat a harisnya, vagy a szexis fehérnemű látványa párján, az még nem nevezhető fetisizmusnak. De ez mindegy is. A fontos, hogy Önt szexuálisan izgatja, mert nőiesebbnek és vonzóbbnak látja barátnőjét ettől. Fetisizmusnak akkor nevezném, ha csak abban tudná elképzelni a szexet és mindegy kivel, milyen nővel. Amikor már nem a partner személye, személyisége a lényeg, hanem a harisnyás láb, szexi fehérnemű. Ha Ön azt írta volna, hogy eddig minden nővel ezt élte meg, és csak harisnyában tudott velük szeretkezni, akkor már elgondolkodnék azon, hogy patológiás-e az eset .Általában a fetisiszta emberek már a harisnyák látványától is alig tudnak uralkodni szexuális vágyaikon, és ez szinte csillapíthatatlan.
Az Önök esetében úgy érzem nem erről van szó, azt látom, Ön szereti barátnőjét. Egészen addig nincs baj azzal, hogy Önnek ilyen vágyai vannak, amíg barátnőjét ez nem zavarja. Mert gondolkozzunk egy kicsit a nő fejével is. Ha túl sokat és sokszor kéri ezt tőle, vagy nem veszi figyelembe az ő igényeit, akkor ő azt hiheti, hogy nem felel meg Önnek úgy, természetes szépségében, és könnyen kialakulhat egy bizonytalanság a párjában, ami egy önbizalomhiányt szülhet benne. Ezek a kialakuló érzések a nőben nagymértékben függenek attól, hogy mennyire bizalmi a kapcsolatuk, mennyire tudja elengedni magát szerelmeskedés közben, és Ön mennyire tudja vele elhitetni, hogy jó nőnek tartja. Nem csak fizikálisan értem a "jó nőséget", hanem mennyire látja őt igazi nőnek, testestül-lelkestül. Arra azonban nagyon érdemes odafigyelnie, hogy az a mezsgye, amelyen most lavíroznak, igen keskeny. A szexualitás egy kényes terület és könnyen lehet akaratunkon kívül is sérüléseket okozni a a másikban a fokozott igényeinkkel. Írja, hogy a szex és nőiség lehetne több. Igen ám, de mindannyian jövünk valahonnan, hozunk egy jó nagy hátizsákot, benne egy csomó terhet a neveltetésünkből kifolyólag. És ez nem megy parancsszóra. Ha támogató légkört tud teremteni, és erősíteni párját és emellett türelmes lesz hozzá, lehet, hogy nő majd az étvágya, többször jön meg a kedve. Ha azonban az igényeket pressziónak, nyomásnak éli meg, akkor az ellenállást vált ki, és nem fogja jól érezni magát a kapcsolatban. És pontosan ezt fogalmazza meg Ön is levelében, az ebből fakadó félelmét.
Írja, hogy gátlást érez barátnőjében. Ha ez így van és nehezíti őt az oldódásban, javaslom a külső segítséget. Ha úgy érzik keressenek bizalommal ez ügyben. Lehet, a barátnőjének olyan, esetleg egész kicsi gyermekkorból származó, a neveltetésból fakadó gátoltsága van, amit nem lehet egyénileg megoldani.
Üdvözlettel:
Bibók Bea
Szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.hu

 Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.