Mit tegyek, hogy velem is foglalkozzon végre a párom?

Szia!
Marcsi vagyok 28 éves, a párom 31. Bele is vágok a dolgok közepébe, mert elég bonyolult a helyzetem. Sajnos nekem és neki se él már az apukánk. Ezt azért írom le, mert szerintem ez nálam a problémák egyik forrása. (lehet nála is) 3 éve vagyunk együtt, de a kapcsolatunk sose volt tökéletes, ennek ellenére én nagyon ragaszkodom hozzá. Egyke gyerek vagyok a szüleimtől mindig megkaptam mindent, amire csak vágytam. Rengeteg figyelmet szeretetet, ezért ezeket igénylem is. A párom viszont egyáltalán nem törődik velem, neki mindig minden fontosabb, főleg a munka. De reggeltől estig dolgozik, még szombaton is. Vasárnap meg maximum fekszik az ágyban és nézi a tv-t. Közös programot se akar csinálni velem. Ha elmegyek hozzájuk, akkor együtt vagyunk, ha nem nem. Semmit se hajlandó velem megbeszélni, ha elmondom mik a gondjaim a kapcsolatunkkal rövid úton leráz. Imádok vele szeretkezni, de azt is alig hajlandó velem. Azt mondja már régóta együtt vagyunk és már unalmas neki. Nekem is vannak hibáim, sőt emiatt a viselkedése miatt volt, hogy félreléptem, de mindig visszamentem hozzá, mert őt szeretem. Annyira vágyom a figyelmére, a törődésére, a szeretetére. Mindig csalódok, és ettől nagyon rosszul érzem magam. Ráadásul a bokros teendői mellett, most elém került még egy dolog a ranglistán, mert ugye mindig én vagyok az utolsó... A keresztlánya! Két éves és tényleg nagyon aranyos, de amikor itt van akkor a párom még annyira se foglalkozik velem mint egyébként. Tudom, hogy ez hülyeség és tisztában vagyok vele, hogy ez nem normális, hogy ezt érzem, de nagyon féltékeny vagyok arra a kisgyerekre. Velem sose ilyen kedves és türelmes a párom... Nem tudom mit tehetnék, h velem is foglalkozzon végre és hogy észrevegye mennyire szeretem. Mi a tanácsod?
Köszönettel: Marcsi

 

Kedves Marcsi!
Nem vagy könnyű helyzetben. Amit én látok, hogy a párod gyakorlatilag teljesen passzív.. Nem is tudom, hogy mi az, ami téged motivál és még mindig ebben a kapcsolatban tart. Az, hogy édesapád nem él, ez egy törés az életedben. Érdemes lenne azzal foglalkozni tanácsadás vagy terápiás szinten, hogy halálát mennyire sikerült feldolgoznod. De a leírtak alapján ez a része a dolognak a Te kapcsolati hozzáállásoddal lehet összefüggésben. Itt inkább azt érzem bajnak, hogy a párod passzív. minden helyzetben. És ezt ki is mondja. Kíváncsi lennék arra, hogy ő hogyan látja a kapcsolatotokat, vajon meg tudja-e mondani mi miatt kedvetlen?
Javaslom, hogy próbálj meg beszélni vele olyankor, amikor nem siettek sehová, amikor ő sem stresszel a munka miatt. Ne támadólag nyilvánulj meg, hanem nyugodtan. Mondd el neki, hogy mit ÉRZEL. Ne vádaskodj, csak MAGADRÓL beszélj. A TE érzéseidről. Mert az el fog jutni hozzá. Amikor az ember egy párkapcsolati probléma miatt dühös és támadólag lép fel, a másik védekezésből visszatámad. Ebből alakulnak ki a meddő és semmire sem jó, bántó, megalázó helyzetek, a párkapcsolati háborúk. Nyilván, ez a megoldási mód nem produktív, semmire sem lehet így jutni. Ha érzelmekről tudsz beszélni neki, arról, hogy mit érzel ezekben a helyzetekben, tehát:. "szomorú vagyok, elhagyatott, elkeseredett, félelmeim vannak, hogy nem szeretsz, magányosnak érzem magam... közben én szeretlek, a Te hiányodat érzem,stb". Ilyenekre gondolok. Vagy: "Vágyom arra, hogy együtt menjünk valahová..." Az is egy jó dolog lenne, ha erre a beszélgetésre lenne a tarsolyodban egy ötlet, hogy milyen programot szeretnél és mikor. Ez konkrét ajánlat lehet, hátha felcsillan a szeme. Azért írom, hogy érzelmekről kell beszélni a vitás helyzetekben és csakis magadról, mert ha róla, a negatív tulajdonságairól beszélsz, akkor azzal csak rontod a helyzetet. És azért kell érzelmekről, mert az egy egészen más sík a párkapcsolatban. Mert ha nem érzelmekről szólsz, akkor ő pontosan meg fogja tudni indokolni azt, hogy miért nem akar menni sehová, hogy miért passzív. De ha azt mondod szomorú vagy, akkor nem válaszolhatja azt, hogy "azért, mert ..." Bántani senki sem szereti a másikat, így ha ezt elmondod, akkor talán ráébred a barátod arra, hogy valamit nem jól csinál, amivel ráadásul nagyon bánt téged. Ha nem boldogultok ketten, ajánlom a párterápiát, keressetek bizalommal:
Üdvözlettel:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.