Engedjem, hogy a párom sűrűn talákozzon a volt feleségével?

Tisztelt Tanácsadó!

Következő kérdésben szeretném a segítségét,tanácsát kérni.
Kb. 1 éve élek új élettársi kapcsolatban. Kapcsolatunk szerintem jónak mondható. Vagyis jól érezzük magunkat együtt. Egy dolgot viszont nem tudok elfogadni mostani párommal kapcsolatban, mégpedig azt,hogy a volt feleségével szinte ugyan úgy tartja a kapcsolatot,mintha kapcsolatban élnének még. Természetesen nem testi kapcsolatra gondolok,hanem arra,hogy bármikor,ha a volt felesége ugy dönt,hogy fel akar jönni hozzá beszélgetni, vagy csak éppen unatkozik, akkor a párom nem ellenkezik,hanem természetesen fogadja,beszélgetnek, de akkor mikor én éppen dolgozok .

 

Ez azért történik akkor mikor nem vagyok otthon,mert már ezért szót emeltem,hogy ne akkor beszélgessenek,ha én nem vagyok otthon,hanem,ha én is otthon vagyok Szerintem sajnos - ,párom szerint viszont nem sajnos,- hogy megtörtént az is,hogy munka után a volt feleség nálunk zuhanyozott le ebben a nagy melegben,mert éppen munkából jött hazafelé. Mindig az a magyarázat,hogy a gyermekeinek az anyja, tehát ezért még ezek a dolgok is megengedettek neki,mármint a volt feleségnek. Szerintem ez nem helyes!
Kérdésem az lenne,hogy engedjem-e ezeket a dolgokat a kapcsolatunkban, vagy ne?? Még,ha a párom gyermekeinek az anyja is?
Tanácsát előre is köszönöm!

 

Kedves Kérdező!!
Nem derül ki számomra a történetből, hogy a feleség vált-e el a párodtól vagy a párod vált el tőle. Mikor történt a válás? Volt-e közben a párodnak már más kapcsolata? És az exnek van-e éppen kapcsolata? Ezeket azért kérdezem tőled, mert egyáltalán nem mindegy a válasz. Megpróbálok ezek nélkül az információk nélkül is érdemeleges választ adni.
Válás után, ha az egyik félnél megjelenik egy új partner, akkor a régi egyszerűen a határokat feszegeti, méricskéli a másik nőt, a külsejét, ezzel a saját értékeit térképezi fel a másikhoz képest. Azt kell mondjam, ez majdnem törvényszerű. Egyszerűen nem veszi be a gyomra, hogy a párja más nőt ölel. És kis alattomos módon mindent elkövet annak érdekében, hogy valami feszültséget vigyen a kettőtök kapcsolatába.
Nem tartom jónak azt, ha volt feleség ennyire jelen van az életetekben. Ha a párod vált el, akkor a határokat nagyon kell tudnia tartani. Sajnos, a férfiakat a nők úgy húzzák bele a kelepcébe, hogy azt észre sem veszik, ők ezeket a jelzéseket elbagatellizálják. De ez tulajdonképpen nem nekik szól. A volt feleség téged akar kiugrasztani a bokorból. Zavarni akarja a kapcsolatotokat.
A gyerek sok mindenre lehet ürügy. A "gyerek" szó egy hívó szó, a párod akkor fogja magát jó apának tartani, ha pattan és ugrik, és mindent úgy csinál, ahogy a volt felesége kitalálja. Csak azért, mert ettől ő jó apának érzi magát. A válás utáni lelkiismeret furdalás így csillapodik, ha ugrik, amikor a "gyerek"-nek szüksége van rá. és ezt a volt feleségek sokszor ki is használják.
Fontosnak tartanám a kettőtök kapcsolata érdekében, hogy egyszer üljetek le és beszéljetek erről. Alaposan, lépésről lépésre. Mikor kinél vannak a gyerekek? Mikor telefonálhat a volt feleség. nem írtad, de biztosra veszem, hogy akkor unatkozik, amikor TI éppen az együtt töltitek az időt a pároddal. Pl. vacsoraidő, vagy este, amikor közös meghitt órák ideje van. Javaslom, hogy kérd a párodtól, hogy intézzék el napközben mindezt. A feleség feljövetelét és zuhanyzását illetően mondd el, hogy ez téged zavar, nem természetes, mert ők már nem egy családot képeznek. Azért tartom fontosnak az új kapcsolat határainak betartását, mert egyrészt így tudtok egy új, épülő kapcsolatot "definiálni", másrészt a bizalom épüléséhez szükség van az intim együttlétekre. Nem szabad engedni, hogy a bizalmatlanság befészkelje magát a kapcsolatotokba. Az ex telefonálgatásai és megjelenése akaratlanul is kizökkenti a párodat a ti saját dimenziótokból.
Ajánlanám, hogy ne vádaskodó hangnemben beszélj minderről, hanem magadról beszélj, az érzéseidről, hogy rémült é csalódott leszel, képtelennek érzed magad arra, hogy tartósan viseld a volt feleség jelenlétét. Mindent, amit érzel. A fontos, hogy érzéseket közvetíts, és ne vádaskodj! Csakis magadról beszélj! Javasolnám, ha nem sikerül a családi struktúrát egészséges keretek között tartani, akkor gyertek el egy párkapcsolati tanácsadásra, ahol nagyon hatékonyan tudunk a problémával foglalkozni!
Várlak szeretettel Benneteket, ha úgy gondoljátok! Ha vidékiek vagytok, akkor is van megoldás!


Üdv:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.