Mikor leszek végre nő? :-(

Kedves Szakértők!
Soha nem voltam még igazán Nő, csak átmeneti rövid időszakokra, pedig sokak által nagyon szép és különleges nő vagyok. Magam persze nem így érzem. Volt is (régebben) sok férfi, de egyik sem adott boldogságot, mígnem jött egy olyan akitől más lettem. Akinek az illatától is elájultam... neki sajnos nem kellettem hosszú távon, tehát megintcsak nem próbálhattam ki hogy mint lenne jó nekem az élet ezen fontos területe. Ráadásul a férfi fiatalabb volt így azt éreztem nekem kell"tanítgatni" és tőlem vár dolgokat ezért nem mertem "én kérni".
Nem is éreztem azt soha, hogy valaki annyira szeretne és fontos lenne nekem mi hogy jó, hogy magától annyira kivárná, megvárná míg igazán ellazulok megnyílok, hogy boldog legyek. Szégyelltem volna szólni minek erőltessem rá, ha nem szeretnek annyira ,akkor magától is tenné...
Más nő mesélte nekem, hogy a párjával hónapokig kísérleteztek, hogy legyen jó neki. Én velem ki tenné? Csak az számított, hogy megjelenjünk ,reprezentáljon velem, otthon meg kaja legyen.
Szóval mit tegyek? lesz szerelmem? :-( aki szeret és Férfi is? 31 éves vagyok.
Köszönöm! Virág

Kedves Virág!
A külvilág érzékeli szépségünket, de a vizuális ingereket mindig felülírja a metakommunikáció. Az a nő, aki nem fogadja el önmagát pozitívumaival és negatívumaival, aki nem érzi jó magát - mint nő a bőrében, azt sajnos a külvilág - különösen a férfiak - észreveszik. Hiszen evolúciósan a férfiak arra vannak teremtve, hogy minden eszközzel a "legjobb nőt" válasszák ki (ezt nem csupán a fizikai és külső értékekre értem). Azért kell nekik a legjobb nő, mert az utódaik(gyermekeik) számára a legegészségesebb, a legjobb géneket hordozó nőt választják. Olyan nő kell nekik, akiről azt érzik, jó választás, akiről sugárzik, hogy rendben van önmagával.
A kulcsmondat, amit leírtál, így hangzik: "Magam persze nem így érzem. " Itt azt írod, hogy nem érzed jó nőnek magad, tehát azt, amit a külvilág mond rólad, te nem éled meg.
Majd amikor tisztában leszel az értékeiddel és negatívumaiddal, azokat el is fogadtad, sőt dolgozol azon, hogy változtatni tudj, amikor már igazán megismerted önmagad, akkor ezt a külvilág is érzékeli. Sajnos azt tapasztalom, hogy azok a lányok, akik a természet adta szépségükön kívül még halmozottan viselik a szépészeti ipar adta lehetőségek eredményeit, gondolok itt műszempilla, állandó műköröm, stb - az mind azt mutatja, hogy enélkül természetes szépségükben - nem tudják magukat jól érzeni. A baj ott kezdődik, amikor ezeknek a megszerzése után sem érzi jól magukat, hiába olyanok, mint a címlaplányok.
Az önelfogadás azt jelenti, hogy tudod magad akkor is szeretni, amikor jól vagy és akkor, is amiikor nem vagy jól, amikor náthásan, csúnyán, esetleg kisírt szemekkel vagy kénytelen felkelni reggel. Hogy ne a külvilág jelzései határozzák azt meg, hogy hogyan is vagy aznap, mint nő, ne az erősítsen, hogy a barátnőid, ismerőseid mit mondanak rólad, hanem TE légy jól. Belül.
Akkor is, ha nem jönnek a megerősítő sms-ek vagy jelzések.
"Virág jól van!" Akkor is, ha nyúzott, akkor is ha sugárzó! Ez egy olyan állapot, amikor minden mozdulatodra és szavadra, mosolyodra, tekintetedre kiül. Mindenki érzékeli azt, hogy jól érzed magad a bőrödben.
Na és ezután jönnek a fiúk, férfiak. le sem fogod tudni vakarni őket!:)
Azért, hogy az önelfogadás nem alakult ki eddig benned, nem Te vagy a hibás. Azoknak az embereknek van önbizalom hiánya, akik kisgyermekkorban nem kapták meg a pozitív visszajelzéseket szüleiktől, akiknek nem igazolták azt kellőképpen vissza, hogy igen, ők sok mindent tudnak jól csinálni! Ha ezek a visszajelzések nem érkeznek meg a kicsi gyermekhez, akkor könnyen válhatnak önbizalom hiányossá, és ezt megváltoztatni viszont nekik kell majd.
Ha ez megtörténik, Virág, akkor a szerelem is és a szenvedély is meg fog érkezni életedbe!
Az a fiú is, az a párkapcsolat is, amiben mint nő, mint ember nagyon jól fogod magad érezni majd hosszútávon!
Ha segítségre van szükséged az önelfogadást illetően, keress bátran, Ha vidéken laksz, akkor is van megoldás.

Üdv:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.