Miért nem kíván a barátom?

Tisztelt Szakértők!

31 éves vagyok, barátom 33, fél év távkapcsolat után 2 hónapja költöztünk össze, addig hétvégente tudtunk csak találkozni. 1 hónapja észrevettem, hogy barátom nem kíván úgy. Ritkán vagyunk együtt és mintha kötelesség lenne számára.
Stresszes a munkája és tanul is még mellette, millió elfoglaltsága van, de hétvégén sem kezdeményez úgy, mikor ráérünk.
Próbáltam beszélni vele, azt mondja, nincs más valaki, kíván, de "majd később" akar velem lenni. Mondtam neki, hogy ez igazán nem sok idő, utána folytathatná a tanulást, de azt mondta, azt a fél órát sajnálja másra szánni, mint a tanulás. Szánalmasnak érzem magam, és nincs akkora önbizalmam, hogy könnyen elviseljem ezt :( Egyik éjjel, bár 100%-ig nem lehetek benne biztos, miközben aludtam, mellettem maszturbált. Persze ezt letagadta. Otthon is csinos vagyok, szexi fehérneműben alszom mellette és nem érdekli.
Amúgy nagyon kedves, puszilgat, simogat, de egy szintet nem lép át. Még sosem mondta, hogy szeret, de eddig éreztem, és ezt leszámítva érzem most is. Viszont azt válaszolta arra, hogy mit érez irántam, hogy "minden nap ugyanúgy indul és végződik." De mindezt ilyen rövid idő után??
Még sosem volt amúgy komolyabb kapcsolata, talán még barátnője sem, csak futó dolgok, de azt, hogy összeköltözzünk, ő is akarta.
Nagyon köszönöm segítségüket...
Csilla

 

Kedves Csilla!
A probléma olvasásakor pontosan az fogalmazódott meg bennem, amit a leveled végén meg is válaszoltál magadnak. Egy férfi életében, főleg, ha még nem volt párkapcsolata, nagy váltás az, amikor hirtelen valakivel ébred, fekszik, a nap eddig egyedül töltött részét most másvalakivel tölti. Stresszes munkája, a tanulás önmagában nagy teher lehet, és most ez párosul azzal az érzéssel, hogy feléd is meg kell felelnie. Akkor is érzi ezt, ha nem mondod neki. Ez a megfelelni vágyás stresszeli. Új ez az érzés is, új az is, hogy valaki folyamatosan van mellette, nincs intim, egyedül töltött idő. Van olyan személyiség típusú férfi, aki úgymond "elkerülő stratégiát" alkalmaz az élet minden területén, tehát a helyzetekre adott megoldási válasza a biztonságos visszahúzódás. A másik típusú férfi olyan, hogy bátran beleengedi magát a helyzetbe, kipróbálja magát, motiválja az új helyzet varázsa. A barátod nem ilyen. Feltételezem ezekből az általad leírt információkból, hogy ő egy csendes, visszahúzódó típus az élet más területén is, nem mutatja ki az érzéseit. Ennél a személyiségtípusnál sokszor jobb figyelni a mozdulatait, gesztusait, mert többet elárul, mint amit verbálisan közöl. Azt tanácsolom, hogy figyeld őt, próbáld a gesztusaiból megérezni szeretetét, szerelmét. lehet, hogy ő soha nem fogja neked mondani, hogy szeret.

A szexuális "érdektelenség" reméljük változni fog, ahogy megbarátkozik a helyzettel. Ha nem, akkor fontos lesz beszélni róla. Egy nőnek nem jó érzés, ha nem vadul meg tőle álmai férfija, főleg, ha szexi fehérneműben alszik. Szerintem azt tartogasd olyankorra, amikor van rá fogadókészség. Fontos azonban, hogy te is l érezd magad ebben a kapcsolatban.
Ha ez tartósan nincs meg, akkor komolyan megfontolandó a kapcsolatotok jövője, hiszen az a cél, hogy egy harmonikus, optimális működés során mindkét fél jól érezze magát, képes legyen építeni a kapcsolatot!
Bízom benne, hogy megoldódik. ha bármiben segítségetekre lehetek, keressetek bizalommal:
Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.