Heti hány szex ami normálisnak tekinthető?

Heti hány szex ami normálisnak tekinthető? Mennyi egy normális aktus hossza?

 

Kedves Kérdező!
Nincs arra vonatkozó meghatározás, hogy mi a normális szerelmeskedési mennyiség hetente, vagy éppen havonta. Vannak emberek - férfiak és nők egyaránt - akik nagyon jól érzik magukat attól, ha havonta egyszer szeretkeznek. Vannak olyanok, aki a heti 3-mal sincsenek megelégedve. Egy fontos szempont van. Ha párt választunk egy életre, akkor mindenképpen figyeljünk arra oda, hogy a szexuális étvágyunk hasonló legyen, mert mindig feszültté teszi a kapcsolatot, ha az egyiknek "éheznie" kell, a másikuk pedig a néhai alkalmakat is soknak tartja.
A másik dolog ami eszembe jutott, hogy egy hosszú kapcsolat életszakaszaiban is különböző lehet a szexuális étvágy. De ha erről a pár tud beszélgetni, kölcsönösen tudják kommunikálni, akkor sokkal könnyebben tudják átvészelni a nehezebb időszakokat, amikor esetleg egyiküknek vagy másikuknak nincs kedve a szexhez.
A szex mennyisége függ az életkortól is. Hiszen egy huszonéves, aki most próbálkozik és ismerkedik a szex különböző megvalósítási módjaival, sokkal energikusabb, mint egy idősödő ember. Akár a nőknél, akár a férfiaknál elmondható, hogy a legintenzívebbek a harmincas évek, negyvenes évek, amikor a tapasztalat és a szexuális önismeret egyaránt megvan. A nőknél a menopausa beállta után a hormonális változások miatt csökkenhet a szexuális étvágy.
Általánosságban elmondhatjuk, hogy ha egy pár heti háromszor szeretkezik, az hosszú távon egy egészséges mennyiség.
Az aktus hosszát illetően az a kielégítő, ami mindkét fél - hangsúlyozom mindkét fél! - számára kielégítő, tehát a nő is eléri az orgazmust, kielégülve érzi magát. Elmondható, hogy egy fél órás aktus már kielégítő tud lenni azoknak a nőknek is, akik nehezebben érik el az orgazmust.
Bízom benne, tudtam segíteni, de hangsúlyozom, ezek mindig a két embertől függnek.


Üdv:
Bibók Bea
Szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094Elérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.