Csak szexkapcsolat

Kedves Bea!

Nemrégiben belementem egy "tisztán csak szex" kapcsolatba,miközben még párkapcsolatban voltam,viszont már sejteni lehetett,hogy vége lesz,mert távol voltunk egymástól,és a párom nem tudta elhatározni magát,hogy velem legyen.Úgy gondoltam,jót fog tenni egy ilyen jellegű,kötöttségektől mentes kapcsolat.Csakhogy ahelyett,hogy jobban érezném magam,gyötrődöm.Lefogytam,nem tudok még túllépni azon,hogy a párom 5 év után miért nem tudott mellettem dönteni, és a szexkapcsolatot sem tudom a helyén kezelni.Mielőtt elkezdtük az illetővel ezt,ismertük egymást,sok dologról beszéltünk,már az elején jelezte,lefeküdne velem,de amióta ez meg is történik,tartózkodó.Jelezte felém a határok betartását,miközben én semmi olyat nem tettem,amiből azt gondolhatná,többet akarok.A kapcsolatunk "megrendelésre" zajlik, ha alkalmas az idő,mehetek.Sajnos annyira vonzódom hozzá,hogy egyenlőre nem tudok lemondani ezekről a lehetőségekről.Pedig az eszemmel tudom,hogy ez számomra nem a legjobb,mert nem tudok az ilyen jellegű kapcsolatokhoz az ehhez szükséges érzéketlenséggel állni.Van egy fajta szexuális szokása is,amit nem tudok felfogni.Ez is eléggé sért engem.Sajnos sokat ábrándozom arról,hogy lefekszünk,eddig soha nem éreztem még senki iránt ilyen szexuális vágyat.Én nem zártam volna ki azt,hogy nem lehetne több köztünk ennél,de soha jelét nem adtam ennek.Sajnos az önbizalmam annyira elveszett,hogy nem tudom elképzelni,valakinek is kelljek másra.Nem értem magam,és nem is tudom hogyan kellene kezelnem azokat a dolgokat,amik velem zajlanak.Rendszeresen olvasom a Nők Lapja oldalon megjelenő cikkeit,és remélem,számomra is tud szolgálni némi javaslattal.


Köszönettel:
Adrienn

 

Kedves Adrienn!
Köszönöm bizalmát!:)
A levele olvasásakor több gondolat született bennem.
Először is az, hogy egy nőnek a legritkább esetben működik a "csak szexkapcsolat". Mi nők többnyire(nyilván vannak kivételek) érzelmi lények vagyunk. Amikor a volt párjától nem kapta meg azokat a jelzéseket, gesztusokat, ami a párkapcsolatuk fejlődését, fenntartását szolgálta volna, megsebződött és csalódott. Ha mindezt megkapta volna, valószínű. még mindig a párja mellett lenne. Hiszen fáj az Önnek - és ezt szépen megfogalmazta - hogy Ön nem volt érzése szerint elég fontos a párjának.
És a pontot itt kellene kitenni.
Ha szakításra kerül a sor, akkor lezáródik egy kapcsolat, az ember elgyászolja, feldolgozza, levonja a következtetéseket, megbékél. És akkor képes csak egy új kapcsolat megnyitására.
Ön, Adrienn egy kicsit összemixelte a két dolgot. Közben lett egy szexkapcsolata, amitől - én a szavaiból úgy érzem - talán kicsit többet várt, mint szex. A nőknek a szexhez érzelmekre van szüksége, még akkor is, ha a szexről szól a kapcsolat.Csakis akkor tudjuk jól érezni magunkat, ha van a kapcsolatban egy kis melegség, meghittség, intimitás. Kicsit azt érzem, hogy azokat az érzelmi szálakat, amit a volt barátja kapcsolatából elhozott, most ide csoportosítja az új kapcsolata környékére, de ez a férfi elég merev határokat húzott. Ő nem akar érzelmi kapcsolatot!
Most csúnyát mondok, Adrienn, Önt szexuális tárgyként használja a jelenlegi barátja! És az Ön lelke tiltakozik ez ellen!
Ráadásul van valami szexuális szokása, amire Ön utalt, de nem világos számomra, konkrétan mit takar. Ön most olyan, mint egy kiscica, akinek melegség kellene, de azt most nem kapja senkitől. A szex jó lenne, ha lennének kedves gesztusok a férfi részéről, ha kicsit jelen lenne az intimitás. De az nyilván nehéz érzéseket szül, ha csettintésre kell menni, készen állnia szexre. ne véletlenül húzta meg a barátja a határokat! valószínű, érzékelte Önön,- ha nem is tudatosan közvetítette, akkor is - hogy többre lenne szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát ebben a kapcsolatban. Azt írja, Ön nem alkalmas erre, nem ennyire érzéketlen.
Én azt tanácsolom, az Ön érdekében próbáljon egyedül lenni és lezárni az előző kapcsolatát. És egy olyan férfit keressen, aki nemcsak használja Önt - hanem aki szereti és mint nőt az egekbe repíti szexuálisan is és érzelmileg is. Ezt az érzelmeket nélkülöző kapcsolatot nagyon meg fogja a lelke sínyleni, azt is megkockáztatom, hogy egy idő után szorongásba csap majd át, ami jellemzővé teszi majd az orgazmus nélküli együttléteket! Ezt nem kellene megvárnia!
Adrienn, ha bármikor szeretne erről beszélni velem, vagy szüksége lenne egy külső segítségre, keressen bizalommal!
Üdv:
Bibók Bea
Szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.