Mit tegyek, ha a párom elzárkózik a szextől?

Párkapcsolati problémám van ,már több alkalommal irtam ide a válaszkeresőre.Személyesen is beszélgettem pszichológusnővel,aki családterápiát javasolt.A gond ott gyökeredzik,hogy a párom másfél éve mereven elzárkózik a szexuális közeledés elől.Segitséget nem hajlandó elfogadni,orvoshoz sem megy a kedvemért sem.Sajnos az én anyagi helyzetem nem engedi meg hogy önálló terápiára ,beszélgetésre járjak 10 e Ft-os dijjazásért.Meg hiába futkosok én egyedül megoldásért ha őt nem érdekli az egész.Válasszam az apáca életet?Vagy legyek dög aki megcsalja őt,mert már eléggé vágyom rá hogy valaki öleljen úgy igazából.De az viszont szerelem nélkül nem megy csak "a kamaty"kedvéért.Őt szeretem de már besokkolódok tőle,hogy állandóan csak a vágyam tárgya nézegethetem,mint egy múzeumi darabot.Mindent a szemnek semmit a kéznek!Nem tudok továbblépni,mert nincs lakásom,albérletben vagyunk,és egy fizetésből egy kiskorú gyerekkel elég necces.Meg nem is akarnám el hagyni,de már egyre jobban elhúzódóm tőle,különalszom hogy le tudjak tőle válni,de meddig játszható ez bekattanás nélkül?Ő 30 éves én 36.Apácának még fiatal vagyok sajnos.

Kedves Kérdező!
Sajnos nem írt arról, hogy ez az elhúzódás köthető-e valamilyen eseményhez? Történt-e valami akkoriban, amióta nem szeretkeznek? Párja minden formájától elzárkózik a szexnek? Mit mond ő? Millió kérdésem lenne, sajnos ennyi információ birtokában érdemben nem tudok segíteni. Mindenképpen egy párterápia lenne szükséges, vagy párjának kellene eljönnie. Kíváncsi lennék , a párja hogyan fogalmazza meg a problémát, ő mit mond Önnek erről az állapotról. Az is előfordulhat, hogy valami szexuális problémával állnak szembe, csak nincs bátorsága ezt elmondani - ne adj Isten egy nemi betegséggel - de az is lehet, hogy egy harmadik van a háttérben. Arról sem ír, hogy egyéb területen hogyan működik a kapcsolatuk? Beszélgetnek-e, vannak-e érzelem kinyilvánítások részéről, jelen van e a szex más formája, csak behatolás nincs, kedves-e Önhöz, vagy nem szól és magába zárul. Tehát sok kérdés merül fel bennem, de ezek hiányában is azt tudom mondani, hogy elsősorban párterápiát javasolnék, ahol mindketten részt kellene, hogy vegyenek!
Bízom benne, rá tudja venni párját! Ha nem tud a párja megnyílni, vagy felvállalni a problémát - legyen ez szexuális vagy párkapcsolati jellegű akár - akkor sajnos az Ön kitartásán múlik a kapcsolatuk. De mivel egy kapcsolat nem működik jótékonysági intézményként és önfeláldozási alapon, akkor azt kell mondjam, előbb-utóbb Önnek lépnie kell. Nem cél, hogy a másik bezárulása miatt Ön tönkremenjen nőisége legszebb és legaktívabb korszakában.
Bízom benne, hogy á tudja venni a párját egy párkapcsolati tanácsadásra, ha igen, keressenek bizalommal!


Üdvözlettel: Bibók Bea
Párkapcsolati tanácsadó
Szextanácsadó
30-9345-094
www.pair-re-pair.webnode.huElérhetőség

Bibók Bea 30-9345-094

Szexuálpszichológus, szexuálterapeuta, szextanácsadó
Párkapcsolati tanácsadó

1051 Budapest, V.ker.
Vigadó u. 2.
MAHART-HÁZ
4.e. / 414.szobaMegközelíthető:

- 1-es metróval a Vörösmarty térre, onnan 100 m séta a Duna felé. A MAHART ház az utca jobb oldalán a Vigadó utca és az Apáczai-Csere János utca sarkán van.

- 105-ös busszal
0036-30-9345-094Kezdőlap

Nincs bejegyzés.